Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Протест чака самолета с мигрантите на Летище София
Автор: Петя Кузева 10:52 / 13.02.2024Коментари (0)1490
Около трийсет граждани очакват самолета с мигрантите, който трябва да кацне всеки момент на Летище София, предаде репортер на "Фокус".

Късно вечерта в понеделник Държавната агенция за бежанците опроверга появила се в публичното пространство информация за "мистериозен чартър от Виена" с афганистански и сирийски мигранти. 

В своя позиция, изпратена в прессъобщение до медиите от Министерски съвет, от институцията заявиха категорично, че има заявен трансфер за лица по реда на Дъблинския регламент. Те са категорични, че твърденията, че това са първите от хиляди бежанци, които ще дойдат в страната ни, са неверни. 

В личния си профил във Facebook анализаторът, политик и някога депутат от БСП Страхил Ангелов коментира ситуацията така:

"От правителството признаха, че днес каца първият самолет с мигранти от Австрия и нарече тези, които разкриха пред обществото това ЛЪЖЦИ, които разпространяват дезинформация! Според Фройд първият признак на глупостта е пълното отсъствие на срам! 

Били само 18 души, а не хиляди! Никой не е казал, че в този самолет ще има "хиляди", а продължаваме да настояваме Денков да разясни и покаже на българския народ какво точно е договорил с Австрия срещу допускането на България във "въздушен" Шенген. 

Ние твърдим, че това са първите мигранти, които австрийската държава ни праща и сме убедени, че сглобката е поела ангажимент за още 9000 хиляди. Информацията за това идва от австрийски медии и от министерство на вътрешните работи на Австрия, които обявиха това пред гражданите на алпийската държава непосредствено след като Денков се опита да излъже в началото на годината, че България и Румъния са приети в митническия съюз, по известен като шенгенско пространство. Този опит за манипулация беше пресечен и стана ясно, че влизаме в Шенген само по въздух и вода, въпреки че пак бяхме обявени за "разпространители" на дезинформация! Всеки може с очите си да види километричните опашки по границите с Румъния и Гърция и сам да прецени кой казва истината и кой сее най-долни и пошли лъжи. По същият начин днес ще ви покажем, че от Виена кацат афганистанци и това е само началото. Имаме информация, че правителството чрез агенцията за бежанците, неистово търси стари неизползваеми сгради из България, които да бъдат пригодени за бежански центрове. За кого би бил този сграден фонд и защо всичко това се крие от обществото? Защо Денков и бандата му не обявиха, че днес у нас ще пристигнат депортирани от Австрия лица, а трябваше до последно да се мълчи и едва след като от "Първо България" разкрихме истината да се обясняват и да наричат всеки, който ги е хванал в лъжа "разпространител на фалшиви новини"? От кога истината е "фалшива новина" бе Денков? 

Фалшив герой си самият ти и всичко, което ти и шайката, която те постави начело на Родината ми плещите, е лъжа и измама!

И нека все пак обобщя - каца ли днес в 10:35 чартърен полет от Виена? ДА! Има ли на борда мигранти, които Австрия депортира у нас? ДА! Договорен ли е прием на още бежанци срещу безполезен и унизителен за България въздушно-капков" Шенген? ДА! 

Въпросите, които изискват незабавен отговор са: колко мигранти предстои да приемем дали по Дъблинско споразумение или по линия на осакатен Шенген "а ла Денков" и какво правителството смята да прави с тези хора? Къде и как ще живеят и колко ще ни струва всичко това? 

"Никой не е по-мразен от онзи, който казва истината" - Платон"

Часове по-рано полк. Николай Марков призова: "Утре сутрин всички на Терминал 2, за да посрещнем първия самолет, който ще заличи нацията ни".

От 13-и до 16 февруари временно се преустановява извършването на регистрация и пререгистрация с временна закрила за граждани на Украйна в Регистрационно-приемателния център в столичния квартал "Военна рампа“. Това съобщиха на официалната си фейсбук страница от Държавна агенция за бежанците (ДАБ) при Министерския съвет (МС) отново в понеделник.

Като причина за прекъсването от агенцията посочват технически причини и уверяват, че за възстановяването на дейността ще има своевременна информация.

Според чакащите на летището, това отново е свързано с пристигането на мигрантите с полет от Австрия днес.


Още по темата: общо новини по темата: 405
25.04.2024 »
19.04.2024 »
18.04.2024 »
14.04.2024 »
05.04.2024 »
01.04.2024 »
предишна страница [ 1/68 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: