Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Протест пред сградата на Народното събрание преди гласуването на кабинета "Денков-Габриел"
Автор: Самуил Иванов 12:42 / 06.06.2023Коментари (3)443
©
Демонстранти са се събрали на протест пред сградата на Народното събрание, предаде репортер на “Фокус".

Протестът е организиран от “Възраждане", които се обявиха против кабинета “Денков-Габриел".

“Възраждане" са готови да излязат и на нова демонстрация в събота 12 часа, който е срещу “окупационния американски режим, маскиран като българско правителство".






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Събирането на демонстранти на протест пред сградата на Народното събрание поражда важни съображения относно изразяването на различни мнения в едно демократично общество. Притеснително е обаче, че протестът е организиран от неонацистка политическа партия Възраждане, която се обяви срещу кабинета. Неонацистките идеологии се коренят в омраза, дискриминация и нетолерантност, които противоречат на принципите на равенство, човешки права и приобщаване, които са основни за едно демократично общество. Насърчаването на такива идеологии може да доведе до разделение, насилие и ерозия на социалната хармония. Освен това твърдението на Възраждане, че правителството е „окупационен американски режим, маскиран като българско правителство“, изглежда неоснователно и подстрекателско обвинение. От съществено значение е да се разчита на фактическа информация, доказателства и обективен анализ, когато се оценяват действията и политиките на едно правителство. Разпространението на неоснователни твърдения или теории на конспирацията без обосновани доказателства подкопава доверието в политическия дискурс и възпрепятства конструктивния диалог. В едно демократично общество мирните протести могат да бъдат ценен инструмент за гражданите да изразят своите опасения и да се застъпят за промяна. Въпреки това е от решаващо значение да се гарантира, че тези протести се провеждат в рамките на зачитането на човешките права, върховенството на закона и принципите на не насилието. Всяка група или партия, изповядваща екстремистки идеологии, като неонацизма, подкопава принципите на толерантност, многообразие и приобщаване, които са жизненоважни за едно здраво и сплотено общество. Важно е отделните хора и обществото като цяло активно да насърчават демократичните ценности, да отхвърлят екстремистките идеологии и да участват в уважителен диалог за справяне с оплакванията и работа за по-добро бъдеще.
0
 
 
броя ги към 40 копейки, даже половин автобус не са могли да съберат... клети ватенки.
0
 
 
И двете политичиски сили са твърде реакционни към тази страна и Българския народ в нежеланието си да не се съобразяват с нейното Законодателство и Конституция! Нещо което са доказали в управлението си! А и това което се чу напоследък!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: