Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Протестиращи блокираха движението пред НС
Автор: Екип Ruse24.bg 09:50 / 20.07.2020Коментари (4)601
© бТВ
Демонстрация под надслов "Окупация на Народното събрание. Всички вън" се провежда край парламента на фона на предстоящото обсъждане на вота на недоверие в Народното събрание. Организаторите на акцията - професор Велислав Минеков, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, призoваха във Фейсбук, недоволството от днес - 12-ия ден на протести, да премине в гражданско неподчинение.

Минути преди 9 часа стотици протестиращи блокираха движението пред сградата на Народното събрание с възгласи "Оставка". Засега няма сблъсъци и други ексцесии.

Гражданско неподчинение, национална стачка и блокада на Народното събрание - това предвиждат организаторите на недоволството срещу правителството днес, когато депутатите ще гледат петия вот на недоверие към кабинета "Борисов 3". От днес протестиращите втвърдяват подхода си с блокиране на парламента, Съдебната палата и ключови институции и транспортни трасета.

"Винаги съм готов с оставка", заяви правосъдният министър Данаил Кирилов на влизане в сградата на Народното събрание. Той уточни, че спазва забраната на премиера да не пуска статуси във фейсбук. Днес депутатите трябва да обсъдят вота на недоверие, който БСП внесе миналата сряда.

"Пореден вот на недоверие, ще изложим нашите тези", коментира правосъдният министър.

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки също изрази готовност да подаде оставка на влизане в сградата на Народното събрание.

"Готови сме веднага, напускали сме общинския съвет преди много години, дадохме пример тогава". Според него е абсолютно сравнимо, защото общинските съветници са избираеми, народните представители също.

"Хората искат оставка на всички, всички управлявали последните 30 години. Готов съм веднага да отида и да говоря с протестиращите. Никога не сме подкрепяли никого, нито правителството, нито псевдоопозицията и ще намерим начин да се разграничим и днес", категоричен беше Марешки.

Площад "Народно събрание" е блокиран от полиция в района от градинката пред Ректората, покрай храм-паметника "Александър Невски" и БАН. Пред сградата на парламента има два реда полицаи, които следят за сигурността.

Изградена е импровизирана сцена, на която се очаква организаторите да отправят своите послания към протестиращите. С напредването на времето все повече граждани се събират, за да изразят своята позиция.

Увеличава се и полицейското присъствие, като целият площад пред храм-паметника "Александър Невски" е блокиран.

Днес депутатите трябва да разгледат петия вот на недоверие срещу правителството. Той отново беше внесен от БСП, този път заради несправянето с корупцията. По закон гласуването ще е най-малко 24 часа след приключването на дебатите по вота. Така дали вотът ще бъде успешен или не ще стане ясно в сряда. Предварителните сметки обаче показват, че той няма да мине. Единствено БСП и ДПС ще го подкрепят, но гласовете им не стигат.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Студенти във ваканция.Аутсайдери,пенсионери,безработни.Хора без работа. Това е около НС в работно време. Вечер ходят и работещи. Както каза едно младо момче от бъдещето за България...цяла България е против Борисов. Като гледам бройката на тези...сигурно сме колкото Фарьорски острови.Обаче на избори,протестиращите ходят за гъби и риба и след 3г.реват срещу управляващите.
0
 
 
ТЕЗЙ ХОРА КОЙТО ПРОТЕСТИРАТ НЕ ХОДАТ ЛИ НА РАБОТА.А,ТАМ НАДНИЦАТА Е ПО 50 ЛВ.ЗА ГАДНИТЕ КОМУНИСТИ.ЗМЯТА К.НИНОВА ИСКА ВОД,НО НЯМА ДА ГО ПОЛУЧИ ВЕЩИЦА ГАДНА
0
 
 
Водните оръдия чакат ,и онези на площад Таксим се переха ама ги охладиха набързо,500-1000 или 10000 не могат да решат съдбата на 7000000 .
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: