Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Провериха готовността на Енергото за зимния сезон
Автор: Екип Ruse24.bg 12:58 / 19.09.2018Коментари (0)868
©
Министерство на енергетиката извърши ежегодната проверка на готовността на Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, за работа през зимния сезон. Eкип, в състава на който участваха експерти от дирекция "Сигурност на електроснабдяването и управление при кризисни ситуации“ на министерството, посети избрани по методика обекти от електроразпределителната мрежа на ЕРП Север. 

Инспектирани бяха електропроводи, подстанции, възлови станции и трафопостове на цялата територия на Североизточна България. Проверяващите получиха пълно съдействие както от представители на инженерните екипи на ЕНЕРГО-ПРО, така и от специалистите на компанията, отговорни за ежедневната поддръжка и експлоатация на електроразпределителната мрежа. 

Представителите на Министерство на енергетиката (МЕ) се запознаха с графика на дейностите и провериха качеството на извършените работи по подготовката на електроразпределителната мрежа на територията, обслужвана от Електроразпределение Север. 

За нормалното функциониране на съоръженията през предстоящата зима екипите на електроразпределителното дружество провеждат регулярни инспекции и профилактика, което включва обследване на съоръжения със специална инфрачервена камера, подмяна на изолатори, кабели и проводници, почистване и обслужване по утвърден годишен график.  

Дейностите по програмата за подготовка за зимата започват поетапно още през юни, а основната част от тях приключват до края на септември всяка година. През октомври и ноември се извършват заключителни обходи и огледи, за да се идентифицират нововъзникнали проблемни ситуации и рискове за работата на съоръженията през зимния сезон. 

До момента специалистите на ЕРП Север са положили 116 754 метра нови кабели средно (СрН) и ниско напрежение (НН). Монтирани са 2261 стоманорешетъчни и стоманобетонни стълба, 1516 км въздушни усукани проводници НН с висока устойчивост на неблагоприятни атмосферни условия. В мрежата са вложени 10,3 тона нови алуминиево-стоманени проводници. Подменени са 2808 измервателни и силови трансформатори, 833 разпределителни касети, 1464 прекъсвачи НН. Долято е 18,6 тона трансформаторно масло.  

В рамките на подготовката за зимния сезон предстои по график да се финализират дейностите по почистване на въздушните електропроводи, есенната профилактика и текущи ремонти по някои съоръжения. 

Компанията разполага с 281 ремонтни екипа, снабдени с необходимите лични предпазни средства и специализирано оборудване и техника. Подготвен е и автомобилният парк с налични 935 високопроходими, екипни и специализирани автомобили. Има изготвени планове за справяне с извънредни ситуации.  

Електроразпределение Север управлява и поддържа електроразпределителна мрежа с обща дължина от 42 185 км. на територия от  близо 30 000 кв. км и обхваща 9 административни области в Североизточна България - Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: