Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Проверяват качеството на храните и хигиената в училищата и градините
Автор: Екип Ruse24.bg 09:42 / 03.09.2010Коментари (3)474
© Ruse24.bg
Масови проверки на качеството на храните и хигиенните условия в училищата и детските градини започват от 15 септември. Това съобщи вчера земеделският министър Мирослав Найденов. Инспекциите ще се извършват от две ведомства - на земеделието и на здравеопазването.

"Ще настояваме в акциите да се включат и РИОКОЗ, и Националната ветеринарномедицинска служба", посочи министърът. Те ще следят за качеството на храните, какви продукти се доставят и как се съхраняват и обработват. По думите на министъра масово децата се хранят с некачествена храна.

"За проверките ще плащаме ние като родители, няма да плаща държавата. Ако имате дете, вижте какво яде в детските градини - едни намазани филии с не знам какво и отгоре поръсено с още по не знам какво", посочи Найденов.

Той отказа да коментира дали таксите за детски градини ще се увеличат, но беше категоричен, че не може родителите да искат с 20 лв. на месец децата им да получават качествена храна. "Поскъпването е доста вероятно, ако не искаме да расте една болна нация", добави Найденов.

Министърът посочи още, че Агенцията по храните ще започне работа от началото на следващата година. Законът за работата на агенцията е готов и до дни ще започне междуведомственото му съгласуване, посочи той.

Източник: в. "Новинар"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
малкия сутринта не иска да иде в градинка ако не е хапнал нещо,явно там не е питателна храната а като го вземем след обед пак е гладен-хвали се че след сън ядат филийка с маргарин...
0
 
 
ООО всички ще са изрядни...всички ги знаем тия проверки. Аз лично съм връщала на тъпачката в лафката сандвича с посиняло филе на братовчет ми/ първокласник /извиках ХЕИ и какво- нищо.
+1
 
 
г-н Найденов Вие деца не сте ли гледали?Според Вас едно дете в детска градина колко храна може да изяде за закуска и обяд.Следобедна закуска не съм сигурен дали вече им дават,но дори и да има тя ще е символична. Аз като дете в детската градина закусвах една купичка чай с 4 обикновени бисквити.В един пакет има 20 бисквити.Ако направим сметка в една група има до 20 деца.Тези деца закусват със 80 бисквити или 4 пакета с бисквити.За обед да изядат една пилешка супа,която се прави с 2 пакетчета пишелки бульон разтворен в 30л. вода,малко фиде и 2 бутчета колкото да се каже че е супа :))).За десерт да изядат една ябълка и това им е.Мисля,че 20лв. на месец си е абсолютно нормална цена.Сега друг е въпроса,че домакините надписват и с екипа от кухнята крадат хранителни продукти.Аз не познавам готвач,които да купува хляб и салам от магазина :)))).Ако обичате оправете си корупцията в детските градини и тогава даваите съвети на хората.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Великден 2024 г.
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: