Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Психолог за банкерката, източила един милион лева: Търсела е внимание, искала е да бъде обичана
Автор: Екип Ruse24.bg 12:05 / 30.11.2019Коментари (4)549
©
Касиерката, източила един милион лева от сметките на клиенти, е искала да бъде обичана, да стане майка. С това обяснява действията й криминален психолог, цитиран от bTV. В търсене на внимание тя изпраща парите на абсолютно непознат човек в Монтана.

Интересни и чисто психологически аспекти на аферата с източените над 1 млн. лв. от банка във Варна разкри криминалният психолог проф. Калин Гайдаров. 38-годишната Невена Й. Беше уличена в присвояването на над 1 млн. лв. от банка, в която работела. Част от парите тя изпратила на мъж от Монтана, с когото общувала само онлайн.

"Получило смесване между това, което принадлежи на институцията и това, което принадлежи на човек“, каза проф. Гайдаров и добави, че когато човек работи в банка и с много пари, изкушението е голямо.

"Друга е случката с този неясен виртуален партньор. Общуването в мрежата е достатъчни пълноценно за специфична категория хора“, коментира той.

"Нещата са сериозни от чисто криминална гледна точка“, допълни криминалистът. Според него, обаче, мотивът на банкерката е чисто личен и психологически:

"На 38 година тя е с потенциала, който тя трябва да разгърне. Има пориви, потенциал, който трябва да бъде разгърнат. Той е свързан с майчински инстинкти. Този подтик от природата, той трябва да се реализира“.

"Друг въпрос е, че тази банка трябва да има достатъчно силен контрол, да следи какво се случва. Но в крайна сметка не можете да влезете в главата на един човек, колкото и да се опитвате“, каза проф. Гайдаров. Според него, нищо не се е променило от времената с любовните истории, описани в литературата: "Това се случва по един технологичен начин. 

 "Същата история като Ромео и Жулиета, но прехвърлена в днешно време“. Криминалистът смята, че банкерката е искала да се реализира като личност, макар и по един доста необичаен начин: "Можеш да си въобразяваш част от нещата и да ги реализираш по странен начин“.

Според него фактът, че тя има вид на скромен и затворен човек, пречи на социалното общуване, към което всички ние се стремим. Проф. Гайдаров изтъква, че фактът, че преди присвояването на парите банкерката и баща и са теглили кредити, парите от които също са изпратени на непознати, говори, че цялата история наистина има личен момент, а не става въпрос само за алчност. 

 "Възможно е да бъде манипулирана с много неща през тази връзка с този странен човек, който ние все още не знаем кой е. Но най-вероятно става дума за такъв тип манипулация“, каза криминалистът. "Искала е да бъде полезна, да бъде свързана и да бъде майка. Реализацията е странна, тя е абсурдна, но хората започват да живеят по някакъв откъснат начин“, добави той.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 30.11.2019 г.
+2
 
 
Ама това наистина са смешни и наивни обяснения и то публично изявени от някакъв си уж "топ" психолог. Това поредния шут ли е като оня "психолог" дето анализираше посещението на Борисов при Тръмп. Ми че той един ученик от прогимназията ще ви даде по-трезви анализи, а не такива инфантилни смешки.
-2
 
 
И това е професор по психология.Соц Образование е родило кретени.Абсолютно некадърни плагиати и малоумници.Тая свинка е една хитра КРАДЛА. Със схема дали нейна или на някой друг да краде и да прехвърля краденото. И в замисъла е това да е някой,който е далеч,виртуален и мъж...за да плъзга по пързалката разни празноглави Гайди,че тук има любов,Ромео и Жулиета и това прасенце си е загубила ума и дума и праща ли праща. Пък той Ромео не знае от къде са тези "чувства" от Еконт.Идват там всеки месец,какво да ги прави..съхранява ги.Тайно вероятно.Явно ще каже,че са били само 15 000. И разбира се,че и заеми ще теглят.Да е по достоверна помощта и чувствата. Аз кога знам,че откмъквам по 20-30000 на месец що да не изтегля и 50 000 заем.Ей така да не бие на очи ,че харча за кеф заплатата си ,а опитам до заеми за да живея с кеф.Щото сега ми се живее.Нали така некадърни психолози. С едната ръка крадна...с другата щракам с пръсти щото съм теглила заем да си живея интересно ;)))) Пък Ромео там в Монтана не го вълнува...неговата мисия е да го обичат и да складира краденото дето му го пращат. Пита се в задачата...в Инвестбанк,контрола и финансовите одити и служителите на тази...Олигофрени ли са или зле платени ? Или и от тях някой е в кюпа ?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: