Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Психолог за частните уроци: Още в четвърти клас фокусираме децата в нещо, което е абсолютно необмислено
Автор: Екип Ruse24.bg 10:32 / 24.04.2023Коментари (2)451
© Личен архив
Частните уроци са огромна червена лампа, която свети години наред и показва какво се случва в образованието ни, доколко то е адекватно, какво мерим с изпитите. Това каза Яна Алексиева – психолог и изпълнителен директор на Асоциация "Родители“, в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“. 

В частните уроци се инвестират не само пари от страна на родителите, но и време и напрежение от страна на децата, посочи тя. "Те се приучават, че ходиш на училище, но след това допълваш от доста ранна детска възраст с множество частни уроци, които допълват, не надграждат знанията в училището. Много често изпитната форма не съвпада с преподавания в училище материал. Нашите наблюдения са, че след седми клас много деца спират да ходят на извънкласни занимания – спорт, музика, защото наистина времето не стига“, каза Яна Алексиева.  

Записвайки децата на частни уроци единствено по български език и литература и по математика, тъй като изпитите след седми клас са по тези два предмета, родителите оставят всичко друго на заден план. "В крайна сметка непрекъснато говорим все повече за компетентности, за учене, за умения, за наука. Кога точно се случва по пътя това учене, когато ние фокусираме децата си още в четвърти клас с нещо, което е абсолютно необмислено?“, попита тя.  

Много често децата в тази възраст знаят какво искат, отбеляза Алексиева. "Нека не ги подценяваме и нека да обсъдим с тях защо ние искаме друго или защо те искат определено училище и спокойно да преминем през това. Училището и семейството би следвало да са онази безопасна зона, в която детето да се научи и на неуспехите, и на ученето, и на задълженията“, допълни изпълнителният директор на Асоциация "Родители“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Като допълнение на прежде казаното мога да задам следния въпрос: Какъв учен е един Академик или Професор, който не познава Хабитата на един зрителен орган? И структурата която определя този Хабитат. Очевидно Нивото на Образованост или Необразованост определят качеството на един специалист! За което е отговорна Образователната система в учебните заведения от 1-ви до 13-ти клас и годините във Висшите училища!
0
 
 
Този проблем е особен! Защото акцентирайки върху тривиални неща индивида остава със сериозно ограничени представи за реалноста около нас! Поради което например един Очен лекар Още не е разбрал какво точно представлява човешкото око и кои са основните моменти които предопределят неговите проблеми! Особено тези които не касаят заболяванията на тъканите на този орган. Истинския отговор е в науката за Физиката на Оптиката! Но те не го знаят! Защото изглежда никой от тях си няма представа, че такава наука съществува! Поради което на Земята няма Очен лекар който да разбира от тази материя за човешкото око! Така, че основния проблем си остава Стеснения мироглед!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: