Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Първи кадри от големия удар с 288 кг хероин в пловдивско село!
Автор: Екип Ruse24.bg 12:31 / 19.04.2019Коментари (0)1136
288 кг хероин са били задържани на митнически служители на "Капитан Андреево". При съвместни действия с ГДБОП пратката е проследена до пловдивско село. Случаят беше представен по време на днешното Национално съвещание на ръководството на МВР, на което присъстваха премиерът Бойко Борисов, главният прокурор на Република България Сотир Цацаров и директорът на Агенция "Митници“ Георги Костов.

"Разкритото голямо количество хероин е илюстрация за високия професионализъм на митническите служители от ГД "Митническо разузнаване и разследване“ и на изключително доброто взаимодействие с МВР и органите на прокуратурата“, заяви Иван Кучмов от ГД МРР и допълни, че укритието е изработено много професионално, но въпреки това е разрито от митническите служители, а благодарение на експедитивната работа на Агенция "Митници“ и ГДБОП в условията дискретност е разкрита цялата схема.

На 14 април на МП "Капитан Андреево“ пристига товарен автомобил с иранска регистрация, управляван от Сеидмохамадхас Рамазани - ирански гражданин, който е и собственик на камиона. Превозваният товар представлявал машина за боядисване на стойност 16 000 евро, състояща се от две части, поставени в дървени каси. По документи товарът пътувал от Иран до Пловдив.

По метода анализ на риска камионът е отклонен за щателна митническа проверка - рентгенов контрол. При сканирането е отбелязна зона с подозрение в тавана и пода на превозваната машина, поради което митническите служители от ГД "Митническо разузнаване и разследване“ (ГДМРР) пристъпват към физически контрол.

Проверка на камерата за боядисване установява, че в тавана и пода са залепени със силикон по 18 керамични плочи (общо 36), във вътрешността на които са открити 144 пакети с квадратна форма с приблизително тегло от 2 кг всеки и съдържащи общо 288 кг хероин.

На 15 април камионът пристига в Пловдив под контрола на служители на ГДБОП и на ГДМРР и е извършено оформяне на стоката. На следващия ден водачът получава инструкции да тръгне с камиона към склад в пловдивско село.

Малко след пристигането на камиона в складовата база, в момента на разтоварване на машината, се пристъпва към задържане на съпричастните лица. Арестуван е 40-годишният турски гражданин Селман Йоздемир, за когото е установено, че е влязъл в България от Турция през ГКПП "Лесово" на 12 април, т.е. 2 дни преди влизането на иранския камион през ГКПП "Капитан Андреево".

Като обвиняеми са привлечени Рамазани, на 36 г., ирански гражданин – за престъпление по чл.242 ал.4 предл.1, вр.ал.2, вр. чл.20 ал.2 от НК; и Йоздемир, на 40 г,. турски гражданин – за престъпление чл.242 ал.4 предл.1, вр.ал.2, вр. чл.20 ал.4 от НК.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: