Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Пушачите в изолатори от 2011 г.
Автор: Екип Ruse24.bg 17:09 / 30.10.2010Коментари (64)590
© Ruse24.bg
Всички заведения с площ над 50 квадрата трябва да са изградили изолатори за пушачи или да вдигнат пепелниците до средата на декември. Това стана ясно от коментара на здравния министър Стефан Константинов във връзка със забавената наредба за новия режим за димене на обществените места по време на вчерашния парламентарен контрол.

Нормативният акт в допълнение на влезлите в сила от 2 юли промени в Закона за здравето трябваше да бъде приет от правителството още в началото на септември. Тъй като в него не бе предвиден обаче гратисен период за преустройство на кръчмите, документът бе атакуван от хотелиерския и ресторантьорския бранш и оттеглен от здравното министерство. Преди седмица оттам заявиха, че наредбата е вече преработена и в нея са отразени претенциите на хотелиерите.

По думите на д-р Константинов нормативният акт вероятно ще бъде приет на предстоящото заседание на министрите на 10 ноември. Той ще даде едномесечна отсрочка на заведения да приведат помещенията си съгласно изискванията, които предвиждат пристрастените към тютюна клиенти да бъдат настанявани в изолирани с плътно затворени врати зали.

Източник: в. "Монитор"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
Кой знае защо 78% от Нобеловите лауреати са пушачи. А олигофрените, т. е. болните от Синдром на Даун пък са масово непушачи.
+5
 
 
Абе колкото и да се пенете, плюнчите и каквото там правите, разберете едно - рано или късно пушенето на обществени места ЩЕ БЪДЕ забранено!!! Тука въпроса не е дали, а КОГА!!! Такива дървени философи като тоя 4i4oi4o, ще бъдат навряни в кучи г*з. Дали ще е сега или след още 2-3-4г. няма значение. Важното, че ще стане факт. Щом и в цигански и смачканяшки държави като турция и македония е влязла забраната, правете сметка сами "колко им остава" и на нашите дрОгарчетата...
на 31.10.2010 г.
-3
 
 
Защо винаги пушачите се сравняват с циганите КОЛКО ДОКТОРИ УЧЕНИ ХУДОЖНИЦИ ПИСАТЕЛИ И Т Н ИНТЕЛИГЕНЦИЯ ПУШАТ Нима елита на една нация е от цигани защото пушат Всичко е въпрос на личен избор На мен ми е хубаво като ида веднъж седмично на кръчма да изпия 3-4 ракии да замезя с джиджи биджи или салатка да изпуша някоя и друга цигара За това става дума за заведения и за изолатори Звучи първенюшко и грубо Казвам че пушачите са болни хора от зависимост защото сутрин като става първо търси цигара преди да си измие очите като звънне телефона първо цигарата като седне в колата първо пали цигара след това двигателя За тази зависимост не съм съгласен и аз да търпя
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 31.10.2010 г.
+2
 
 
А ТАКА! Да видят кон боб яде ли, прасе в джамия влиза ли! И глоба за всеки, който трови останалите!
на 30.10.2010 г.
-1
 
 
Да човек се трови като яде салами от месо без месо а с разни заместители като изважда катализатора на автомобила си и бълва отрова колкото цигарен дим не може да произведе и най големият ресторант като се налива с разни газирани съставени само от е-та и още може да се изброяват стотици примери как сами се тровим с неща по отровни от цигарите Фармацевтичните мафии тровят храните с разни ГМО-та за да трупат печалби от паники като свински грип например и после да печелят от лекарства като грижа за човечеството Всичко е корпоративни интереси Затова всеки да живее както му харесва един да ходи на бинго друг на мач трети на планина един да се храни с ГМО друг със стимуланти трети с еко храни Затова да има заведения за пушачи и не пушачи но да има мир ЖИВОТА Е ЕДИН И ВСЕКИ ДА СИ ГО ТРОВИ КАКТО И КЪДЕТО ИСКА
-1
 
 
когато спре Пловдив да смърди на лаина сека вечер , тогава ще откажа и аз цигарите :)
+1
 
 
Ок айде някой от "мнозинството" изперкали пушачи да ми каже защо пуши? Каква е ползата от цигарите? Айде да видим...защото човек пуши за да се прави на много важен....ей за това , няма смислена причина да се пуши , просто НЯМА!!!!
-3
 
 
Малцинството непушачи няма право на глас като всяко едно малцинство. От къде на къде шепа дрисльовци и дрисли ще налага каквито и да било ограничения на мнозинството пушачи!?!
на 30.10.2010 г.
0
 
 
По принцип всяка отрова по малко е полезна Щом не се прекалява който му е приятно да пуши друг да пие трети да кара кола и да трови въздуха в пъти повече и от найвърлия пушач
+1
 
 
Ех, нищо не разпалва страстите повече от посягане към "самочувствието" на българина. По света, особено в цивилизованите му части, има много причини за самочувствие у хората: успешни кариери за едни, създаване на голямо и добро семейство за други, образоване и самоусъвършенстване за трети, а за останалите: спортуване и закаляване, постигане на духовна хармония и нравствен живот, помагане на хора в беда и благотворителни дейности, създаването на красота и оставянето на положителна следа като безвъзмездни творби, строежи, полагане на усилия за опазване на природата и т.н. и т.н.....Но има една страна, в която самочувствие, а дори и открита гордост, дава тровенето за своя сметка, особено ако се натрапва и на останалите. "По три кутии на ден правя, кво си мислиш! От нищо не ми пука. Имам характер, имам цел. И цялата заплата ще си давам, ако трябва. Никой нищо не може да ми каже, не може да ми ограничи правата!" Липсва само тупане по гърдите, придружено с БУЛГАР-БУЛГАР, за да бъде пълен родният литературен шедьовър.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: