Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Пускат движението в ремонтирания участък на АМ "Тракия" от утре
Автор: Екип Ruse24.bg 20:44 / 01.04.2021Коментари (0)770
© I see you KAT - магистрали
Пускат движението в ремонтирания 6 км участък от автомагистрала "Тракия“ от общо 16,5 км, които се обновяват в момента. Това ще стане утре около 10 ч., съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Строителните работи започнаха в началото на февруари и утре се възстановява преминаването в отсечката между връзката за магистрала "Марица“ и пътен възел "Чирпан“. Ремонтът на останалата част от трасето до пътен възел "Чирпан - изток“ продължава.

За да се възстанови трафикът и в двете платна, които са в експлоатация от 2007 г., на обекта се е работело максимално мобилизирано без почивен ден, съобразно метеорологичните условия, уточняват от АПИ. Отсечката е с възстановена носимоспособността на пътното тяло, подобрено отводняване, нова асфалтова настилка, ограничителни системи, маркировка и знаци.

Със завършването на ремонта в 6 км участък пътуващите за Бургас ще преминават от пътен възел "Чирпан“ по третокласния път III-664 през околовръстния път на Чирпан и по път II-66 Чирпан – Стара Загора до пътен възел "Чирпан - изток“, където ще се връща на автомагистралата, и обратно. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

Ремонтните дейности в 10 км отсечка от пътен възел "Чирпан“ до пътен възел "Чирпан – изток“ се предвижда да завършат на 19 април т. г. За изпълнението им участъкът остава затворен за движение в двете платна. С изпълнение на планираните дейности се подобрява експлоатационното състояние на асфалтовата настилка и отводняването. Отсечката ще бъде с нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци.

Строителните дейности в 16,5 км участък са част от започналия през октомври м. г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ "Тракия“ /от 156-ти до 208-ми км/. В края на декември 2020 г. приключи обновяването на 12 км от АМ "Тракия“ в двете платна, между пътните възли "Белозем“ и "Оризово“. Трасето е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200. Целта е след като завърши ремонтът на 16,5-километровия участък, да продължат дейностите в последните 24 км до п. в. "Стара Загора“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Бюджет 2024
Бум на коклюш в България
49-ото Народно събрание
Закупуване на самолети F-16
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: