Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Пуснали задържания за убийството на прегазената край Созопол Юлия! Нямало как да направят експертиза на колата му
Автор: Екип Ruse24.bg 16:51 / 08.02.2021Коментари (2)816
© Фейсбук
Полицията е пуснала задържания за убийството на Юлия Ангелова на пътя край Созопол, защото не можело да се направи експертиза на колата му. След катастрофата шофьорът бяга, но камера заснема автомобила с повредите по него. Мъжът е арестуван няколко месеца след трагедията, при която загина майката на 9-годишно момиченце.

Тя стана в нощта срещу 26 юли м.г. на пътя Созопол - Приморско. Ангелова била в заведение в Созопол. Хванала такси, което да я закара до къмпинг “Арапя", където била отседнала. На средата на пътя обаче слязла, защото се скарала с шофьора по повод сумата за превоз. Тръгнала пеша, когато кола я блъснала. Шофьорът избягал от местопроизшествието. Малко по-късно втори автомобил ударил жената. Неговият водач веднага подал сигнал на тел. 112.

При огледа бързо се разбрало, че подалият сигнала не е първият, ударил Юлия. Затова от полицията веднага започнали да преглеждат записи от камери в района. Така стигнали до автомобил, на цвят сив металик. Капакът му бил изкривен. Колата се движела с висока скорост, марката и моделът не били установени веднага, не се виждал и регистрационният номер.

След упорита работа полицаите успели да издирят автомобила и задържали собственика му. Той отричал да знае каквото и да било. По колата пък липсвали следи от удара, нямало данни да е минавала на ремонт, макар полицаи да са убедени, че капакът е бил поправян.

Мъжът бил пуснат без обвинения, защото не можело да се направи експертиза, която да каже дали това е колата, блъснала Ангелова. Експерти, обаче са категорични, че това не отговаря на истината, съобщава "24 часа". Според тях вещите лица биха хванали извършвани ремонтни дейности по колата, а комплексна медикотехническа експертиза, изготвена от инженери и съдебни лекари, ще докаже, че травматичните увреждания на Юлия са от сблъсъка с колата. Не е проблем и това, че тя е блъсната втори път - ще се назначи такава експертиза и на другата кола.

"В случая дори е лесно. Знае се, че капакът е бил огънат - или е бил изправен, или подменен. По прикрепящите части ще се разбере дали е оригиналният капак, или е подменен", казаха експерти.

"Тази експертиза напълно възможна. Тя обаче ще докаже, че е възможно тази кола да е блъснала жената, а не че е точно тя", смята председателят на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров.

Юристи обаче смятат, че с подобна експертиза е можело мъжът да бъде обвинен. Те дават за пример убийството в Борисовата градина на 15-годишния Георги Игнатов, наръган до смърт на 2 юни 2015 г. 2 години след това през февруари 2017 г. за него бе задържан и обвинен Йоан Матев.

Младеж, приличащ на него, е заснет да тича в района минути след престъплението. Брат му Марсел пък показва на полицаите в коя шахта Йоан е изхвърлил ножа. Той бе открит, но по него нямаше отпечатъци и ДНК. Тогава обаче бе изготвена експертиза, че е възможно прободната рана да е нанесена от точно това оръжие, тъй като съвпада по размер с острието.

“Същият е случаят и с Юлия. Колата с огънатия капак е заснета в района след катастрофата. Открита е месеци след това, вече няма следи от катастрофата. Но експертизата може да бъде направена и ще докаже, че травмите съвпадат с ремонтните дейности по тази кола", каза магистрат, който не е ангажиран със случая на Юлия

Докато разследването тече, 9-годишната дъщеря на прегазената жена  е принудена да плаща кредита на майка си заради некоректен застраховател. Вместо да погаси дълга заради настъпилата смърт на Ангелова, както е вписано в полицата на жената, фирмата иска експертиза дали тя е била пияна. Изследванията са две - във ВМА и в болницата в Бургас. От фирмата уж бавели изплащането до получаване на резултатите. Затова детето вече е платило 2400 лв.

Случаят е странен, защото Юлия е била пешеходец и е ирелевантно дали е употребила алкохол. Поне едно от двете изследвания е готово и предоставено на застрахователя. То показва наличие на алкохол от 3 промила в кръвта на 34-годишната Юлия.

От фирмата се свързали с бившия съпруг на Ангелова и баща на детето й. Именно той пое грижите за момиченцето. “Застрахователят ми се обади след публикацията ви и ще работят по-бързо", съобщи Цветелин Цеков. “Обещаха ми да приключат случая бързо", разказа той.

"С оглед на спецификата на казуса и с цел да отговори на обществения интерес, Комисията за финансов надзор се самосезира, като ще предприеме необходимите мерки в рамките на законовите си правомощия, за да извърши детайлна и спешна проверка по случая", казаха оттам. За Цеков обаче е ключово задържането на убиеца. “Искам да му пожелая да не изживява същото. Преди време му обещах, че ще бъде намерен, и това стана. Сега му обещавам, че ще бъде и обвинен. А когато това стане, ще изпълня молбата на дъщеря ни. А тя е да я заведа при него и тя лично да го пита какво се е случило с майка й", разказа Цеков.

Той завел момиченцето на погребението на майка му. “Държа се мъжки. Тя загуби своите близки хора през 2 години за последните 6 години. През 2014 г. почина едната й баба, през 2016 г. почина баща ми, през 2018 г. - майка ми, и през 2020 г. майка й.  Дядо й, аз и вуйчо й останахме най-близките й роднини. Има и други братовчеди, които са й близки, но това сме най-пряката линия", описва трагедията Цеков.

За щастие на момиченцето, близките й роднини в скоро време ще се увеличат. Втората съпруга на Цветелин е бременна в 5-ия месец и двамата очакват момиченце. А 9-годишната му дъщеричка няма търпение да помага за грижите по бъдещата си сестричка.

Още по темата: общо новини по темата: 7
25.10.2021 »
05.07.2021 »
18.02.2021 »
12.10.2020 »
02.08.2020 »
29.07.2020 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аргумента,е най-малкото,срамен!Не е за вярване,дори и капака,да е подменен,с такъв,в същия цвят...
на 08.02.2021 г.
0
 
 
Е та много "професионална" нашата милиция, издирват кола по номера няколко месеца! То виновника от старост ще си умре докато го открият!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: