Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
"Пътна полиция" предлага драстично по-високи глоби за превишена скорост
Автор: Екип Ruse24.bg 17:29 / 23.09.2015Коментари (1)1360
©
Драстично завишаване на глобите за превишена скорост и промени в законодателството предлагат от "Пътна полиция". Към момента електронните фишове достигат трудно до нарушителите, поради което не могат да се предприемат последващия действия. Това заяви днес шефът на КАТ Бойко Рановски, предаде Дарик. По-солените санкции ще засегнат шофьорите, които превишават скоростта с повече от 30км/ч.

"Пътна полиция" подготвя промени в законодателството, основно насочени към уязвимите и рискови участници в движение, неправоспособните водачи и завишаване на глобите за скорост.

"Предлагаме да се увеличи глобата за нарушения, основно за превишаване на скоростта над 30 км/ч и нагоре. Глобата трябва да е драстична и всеки да знае, че като превишава правилата, ще трябва да си понесе и санкцията, която му се налага", каза шефът на "Пътна полиция" Бойко Рановски.

Той не уточни с колко трябва да се повиши глобата, акцентира обаче на бързото достигане на фиша до нарушителя. "Предвиждат се и промени в законодателството, насочени към бързо достигане на глобата и връчване на нарушителя", каза Рановски. Той посочи, че от изпратените електронни шишове чрез пощенски услуги половината се връщат, тъй като получателите не са ненамерени. Работи се и се предлагат такива законодателни промени, че след първото търсене на нарушителя на адреса и ако той не бъде намерен, да може глобата да се оповестява публично в интернет и да се счита за "връчена", каза шефът на "Пътна полиция".

Рановски уточни, че към момента, ако наказателното постановление не бъде връчено на нарушителя, то не влиза в сила. Той допълни още, че тази година се наблюдава увеличаванена броя на катастрофите по пътищата. В сравнение с миналата година през 2015-а пътните произшествия са се увеличили със 149, жертвите на войната на пътя с 26, а ранените - с 235 души.

От първия есенен ден кампания с цел превенция "Шофирай отговорно и толерантно". В хода й Пътна полиция ще извършва масови проверки по широкообхватен метод.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тоя пълен олигофрен е време да го скрият някъде.Двойно по високи глоби-двойно по голям рушвет за милиционерите.Не високи глоби тъпако,а неизбежността на наказанието.Толкова сте тъпи , некадърни и мързеливи.Имате най големият бюджет,на щат сте 60 000 на 6 милиона или на 100 човека един милиционер и не можете един фиш да оформите,да го пратите на човека така,че да няма къде да шава.Може ли бе тъпаци такива,да пращате фиш 2 години/две/ след нарушението,може ли във фиш,некадърници,да пишете,че водача превишил скоростта с 0,72 км.Нахалството ви е огромно,какъвто чобанина,такова и стадото.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: