Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Пътната маркировка в България създавала усещането, че си в пустиня
Автор: Екип Ruse24.bg 11:24 / 03.01.2020Коментари (4)642
© Plovdiv24.bg
Пътната маркировка в страната е пълна катастрофа, 90% не отговаря на нормативните изисквания. Тя дезориентира и уморява шофьорите". Така Богдан Милчев от Института за пътна безопасност подчерта пред БНР една от съществените причини за инцидентите в страната. Според него въпреки усилията, които се полагат, черната статистика продължава и е необходима цялостна промяна на подхода:

"Всеки ден усилията ни са насочени към това да променяме българския шофьор. Това е грешен подход, защото всеки един от нас, когато излезе на пътя, дава всичко най-добро от себе си, за да не загине или да не убие някого. Въпреки това се допускат грешки, в голямата си част – фатални. Затова от Института ще настояваме през 2020 година да се преобърне подходът за контрол по пътищата и да се стартира с нещо рационално - като освежаване на пътната маркировка".

По думите на Милчев "лошата маркировка създава усещането, че си в пустиня":

"Когато се движиш в пустиня, правила няма. Тоест, ние се движим по пътища, по които усещането ни е, че няма организация на движението, няма правила, няма контрол. Затова ние нарушаваме и по-често правим грешки… Ако до март маркираме всички пътища първи и втори клас с маркировка, която отговаря на нормативните изисквания, гарантирам, че между 30 и 50 жертви по-малко ще имаме в сравнение с предходната година".

Според експерта другият голям проблем е липсата на експертиза в държавните институции: "България е единствена в Европейския съюз, в която МВР излиза и се хвали колко много нарушители са хванали. Тази статистика е нужна само за експертите. Нашата гордост трябва да е – колкото по-малко нарушители хващаме, толкова по-добре".

Богдан Милчев коментира и системата "бонус-малус", която според него е "още един инструмент за коригиране на поведението на водача на пътя": "Тази система ще определи кой от нас колко е рисков. Колкото си по-рисков на пътя, толкова повече трябва да плащаш за този риск. Това е съвсем справедливо и голяма възможност да коригираш своя риск… Тази система е абсолютно неутрална".






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Този макар че е шефче на някакъв измислен институт,най много разбира защото е бивш катажия
на 03.01.2020 г.
+3
 
 
Всички говорят за война по пътищата . Какво следва според мен при война. Обявява се военно положение за движението по пътищата. Извънредно се приемат промени в законите за движение по пътищата . Вижда се че мярката отнемане на шофьорска книжка не работи. Затова се променя с мярка отнемане на автомобила (прибиране на наказателен паркинг за срока на наказанието) за провинения шофиране без книжка след употреба на алкохол и под въздействие на наркотични средства без платен данък без задължителна застраховка гражданска отговорност. Задължителният паркинг се заплаща плюс глобата за нарушението. При непотърсване на автомобила до една седмица след изтичане срока на наказанието остава за конфискуване в полза на фонда за пострадалите от катастрофи.При жертви на катастрофа наказанието започва от задължително 5 години затвор след това наказание се гледа чисто съдебно минало и т.н. Това е само на първо четене и незабавни мерки които ще послужат за основа на истински промени за борба срещу войната по пътищата. При военно положение адвокатите да не могат да пледират за отнето лично имущество и нарушение по непредпазливост.
+2
 
 
Прав на 100%,НО,колкото по-малко нарушения,толкова по-малко приходи!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: