Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Пътниците, които идват до София от Русе ще трябва да слизат на жп гара София Север
Автор: Йоланда Пелова 13:19 / 08.04.2024Коментари (0)2178
©
От 7-и май ще се реорганизират маршрутите на трамвайни линии  1, 3, 7, 27, както и автобусна линия 413 и нощна линия N2. Причина за това е информация от НКЖИ относно строителни дейности по направлението София-Волуяк, което налага промени в обслужването на пътническите влакове от Централна гара. Пътниците, които идват до София от Мездра-Видин, Варна и Русе ще трябва да слизат на жп гара София Север, което ще увеличи пътникопотока оттам до други части на столицата. Заради това се предлага въвеждането на нови маршрути по следните линии:

Трамвайна линия 27:

Удължава се маршрутът до ж.п. гара "София Север" – от спирка код 1255 "Пета градска болница", транспортен подлез Надежда, бул. "Рожен", надясно по ул. "Йордан Хаджиконстантинов – Джинот", обръщане посоката на движение пред гара "София север" двупосочно.  

Трамвайна линия 7:

Маршрутът се запазва до обръщателно колело "МС Хан Кубрат" (движение по бул. "Христо Ботев") и синхронизира движението си с трамвайна линия 27.

Трамвайна линия 1:

Удължава се маршрутът до надлез Надежда – от Централна гара продължава по бул. "Княгиня Мария Луиза", обръщане посоката на движение на надлеза, бул. "Княгиня Мария Луиза", надясно по бул. Христо Ботев, наляво по ул. Струга и синхронизира маршрута си с трамвай номер 6.

Трамвайна линия 3:

Променя се маршрутът до ж.р гара "София Север" -по бул. "Христо Ботев", до Централна ж.п. гара, наляво по бул. "Княгиня Мария Луиза", транспортен подлез Надежда, бул. "Рожен", надясно по ул. "Йордан Хаджиконстантинов – Джинот", обръщане посоката на движение пред гара "София север" двупосочно.  

Маршрутът на автобусна линия 413 се удължава до ж.п. гара "София Север".

След връщането на нощния транспорт в София, се направи анализ на ефективността му и заради това ресорният зам.-кмет Илиян Павлов и зам.-председателят на Комисията по транспорт на СОС Андрей Зографски в свой доклад предлагат промени и в маршрута на нощна линия N2, която да подобри обслужването в Студентски град до централната част на София.

"Това е още една стъпка в посока подобряване на транспортната свързаност на София. Нашата амбиция е пътуването в града да бъде максимално бързо и удобно за гражданите, за да бъде градският транспорт все по-предпочитан от пътниците.", коментира Зографски.

Всички предложения за промени в линиите от столичния градски транспорт, ще бъдат обсъдени днес от членовете на ресорната комисия, а окончателното им одобрение предстои да се случи в четвъртък на заседанието на градския парламент.

Още по темата: общо новини по темата: 6
26.03.2024 »
05.03.2024 »
23.02.2024 »
10.02.2024 »
08.02.2024 »
12.01.2024 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: