Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Радан Кънев: България предизвика тревога в глобалната криза на сигурността в ЕС
Автор: Ива Дойчинова 18:02 / 26.04.2024Коментари (0)890
©
В българската политика в момента има много малко разговор за това, което трябва да се случи, а политиката трябва да бъде именно разговор за бъдещето. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на Радио "Фокус“ евродепутатът Радан Кънев. 

По думите му сме изправени пред много проблеми и рискове, но имаме и много възможности като общество, но рядко чуваме от политиците какво ни предстои. Според него е имало опит за такъв разговор в процеса на преговори преди да се провали ротацията, в меморандума, предложен от ПП-ДБ, след това в преговорите за политическо споразумение. "В момента обаче, в който тези преговори се провалиха, и изглежда се провалиха точно поради несъгласие от страна на партия ГЕРБ да води сериозно този разговор за бъдещето, затънахме в един тон на лично противопоставяне, съпроводен с много грозна компроматна кампания – нещо, което прави същинския политически разговор към момента почти невъзможен. Все пак казвам почти – има хора, които опитваме.“

В Европа България е известна преди всичко с рекордния брой избори, които се провеждат от 2020 година насам. И България предизвиква тревога, тъй като пораждане несигурност в едни много трудни времена, в една глобална криза на сигурността, смята още евродепутатът. "За никой не е приятно, но за нас най-малко трябва да бъде приятно това, че България е несигурна държава.“  

Европейският парламент е място, където отделният човек, отделният политик, депутат има най-голямо значение, тъй като няма фиксирана мнозинство, няма партии на дисциплина. Европейският парламент е законодателен орган, разказа още Радан Кънев, като обясни че там се провежда вътрешната политика на Европейския съюз като се създава законодателство, което засяга всеки европеец.

Той разказа още за работата си като докладчик по Директивата за промишлените емисии. "Това е един процес който примерно при мен отне две години като основен докладчик, и която буквално влезе в сила онзи ден, когато подписахме влизането в сила на тази директива, която засяга през чистотата на въздуха, на водите, на почвата здравето на всеки гражданин и практически всяка индустрия в Европейския съюз. Това са едни непрекъснати преговори с представителите на индустриите, особено разбира се в България. Така че постигането на това един български депутат да бъде докладчик по важно за България законодателство всъщност е много повече отколкото може да постигне човек в българския национален парламент, където се обикновено предварително фиксирани групите гласуват като една, т.е. един човек има малко значение,“ обясни той.

Радан Кънев каза още, че листите на ПП-ДБ са пред финално одобрение. А относно лицата в листите по думите му е очевидно "и предвид, че става дума за много силни разпознаваеми публични фигури е и предварително ясно, че подредбата е чисто формална.“ Той сподели още, че е сигурен кандидат от листата на ПП-ДБ за новия Европейския парламент като представител на ДСБ – единствената партия, в която е членувал някога.   

Според него балансът в Европейския парламент няма да се промени и остава единен спрямо подкрепата му за борбата за независимост на Украйна.

Още по темата: общо новини по темата: 40
04.05.2024 »
03.05.2024 »
03.05.2024 »
02.05.2024 »
01.05.2024 »
30.04.2024 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Земетресения в България
Бюджет 2024
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: