Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Радев: Не можем да ипотекираме нашата национална идентичност
Автор: Екип Ruse24.bg 17:25 / 03.11.2020Коментари (12)966
©
Като отговорен член на Европейския съюз не можем и не трябва да позволим да вкарваме в него нови нерешени проблеми. Не можем да дадем европейка легитимация на омразата към България. Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти днес, в отговор на въпрос за диалога между България и Република Северна Македония и перспективите за европейска интеграция на югозападната ни съседка. По думите на президента 3 години след подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество за съжаление продължаваме да сме свидетели на обидни и недопустими формулировки по отношение на България.

Президентът отбеляза, че членството на Република Северна Македония в Европейския съюз е изключително важно не само за нашата страна, но и за целия регион, но "трябва да имаме ясни гаранции, че нашето единство като българска нация и нашето културно и историческо наследство няма да бъдат никога поставени под въпрос от външни фактори“. "Не можем да ипотекираме нашата национална идентичност“, подчерта Румен Радев.

Държавният глава коментира, че очаква правителството да се пребори за включването на Националната рамкова позиция, приета преди година от Народното събрание, в гл. 35 от преговорната рамка за Република Северна Македония като ясно обособени критерии, които да бъдат следени в целия преговорен процес. По думите му това изглежда все по-малко вероятно и "изходът е само един – отлагане на преговорите докато не се сключи ясно обвързващо двустранно споразумение между България и Република Северна Македония за изчистване на всички двустранни въпроси“. По думите на Румен Радев това, което в момента правителството се опитва да спасява – вяли декларации за език и за име, е само част от проблема, който е много по-дълбок и изисква ясен правно обвързващ документ.

В отговор на въпрос за здравната криза, пред която е изправена България, държавният глава отбеляза, че ако има нещо по-тревожно от самия вирус, това е демонстрираната безпомощност на българското правителство да се справи с пандемията.

Президентът припомни, че многократно е призовавал за оставка на кабинета с ясния мотив, че не може правителство, чиято единствена цел е собственото оцеляване да води страната през здравната, социална и икономическа криза.

"Докато правителството се разхождаше по всевъзможни магистрали и кравеферми беше изпуснато важно време за отговорни действия. Едно правителство, което цели да оцелее от ден на ден не може да предприеме такива мерки и реалността го доказва“, подчерта Румен Радев. Държавният глава добави, че с панически мерки и комсомолски ентусиазъм трудно се постигат резултати.

Още по темата: общо новини по темата: 2611
11.10.2022 »
08.06.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/436 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако е от БСП нека поне да е Първанов, моля.Не може неук и тъп каунь да бъде представител на нацията.
0
 
 
Ти нали си ипотекира семейството за една червена кранта ;) Мерките се назовават ако толкова е наясно тоя ушат чукундур,не се казва,че не са достатъчни без да посочва какви трябва да са.
-4
 
 
Президента ви казва точно и ясно ,че си имаме наша единтичност и трябва да я устояваме .Какво не разбрахте пак та плюете като селяни на поляна.Една грешка направихме с Желю.Нека бъдем като Гърция.
+3
 
 
Гнусно лицемерно вешество.....този не си заслужава ,човек да му отдели дума дори в коментар под статия!ГНУС!
+5
 
 
Все още чакам да прочета конкретни мерки,които трябва да се направят от устата на президента.в КРАЯ НА КРАИЩАТА НАЛИ Е ПРЕЗИДЕНТ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: