Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Радев: Правата на човека не са даденост, те следва да се признаят и гарантират от държавите
Автор: Екип Ruse24.bg 10:46 / 25.10.2022Коментари (0)326
©
През предходните две години, а и понастоящем, светът още търпи последиците от COVID-19, от началото на годината отново в Европа бушува война. Тези събития ни показаха, че правата на човека не са даденост, те следва да се признаят и гарантират от държавите в лицето на техните органи, заяви президентът Румен Радев днес на конференцията "Тридесет години от присъединяването на България към Европейската конвенция за правата на човека“ в София.

Форумът, който е под патронажа на държавния глава, се организира по повод 30 години от членството на страната ни в Съвета на Европа и от ратифицирането на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи и поставя акцент върху ангажираността на българските институции за защита на правата на човека и предизвикателствата пред България като страна по конвенцията, пише БТА.  

Съветът на Европа се създава в период, когато Европа постепенно се възстановява от разрухата на  Втората световна война и от изживяната многолика човешка трагедия, отбеляза президентът. Организацията е изградена върху непреходните ценности - уважението към човешкия живот, защитата на правата на човека и върховенството на правото. Чрез осъждането на нарушенията на международното право, Съветът на Европа съдейства за преодоляване на последиците от войната и за налагане на траен мир на континента, каза още Радев. През предходните две години, а и понастоящем, светът още търпи последиците от COVID-19, от началото на годината отново в Европа бушува война. Тези събития ни показаха, че правата на човека не са даденост, те следва да се признаят и гарантират от държавите в лицето на техните органи, заяви президентът Румен Радев днес на конференцията "Тридесет години от присъединяването на България към Европейската конвенция за правата на човека“ в София.

Форумът, който е под патронажа на държавния глава, се организира по повод 30 години от членството на страната ни в Съвета на Европа и от ратифицирането на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи и поставя акцент върху ангажираността на българските институции за защита на правата на човека и предизвикателствата пред България като страна по конвенцията.  

Съветът на Европа се създава в период, когато Европа постепенно се възстановява от разрухата на  Втората световна война и от изживяната многолика човешка трагедия, отбеляза президентът. Организацията е изградена върху непреходните ценности - уважението към човешкия живот, защитата на правата на човека и върховенството на правото. Чрез осъждането на нарушенията на международното право, Съветът на Европа съдейства за преодоляване на последиците от войната и за налагане на траен мир на континента, каза още Радев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: