Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Радев към Катагум: Неоползотвореният потенциал между държавите ни изисква по-интензивни действия
Автор: Екип Ruse24.bg 09:10 / 25.04.2023Коментари (0)372
©
Държавният глава Румен Радев се срещна днес на "Дондуков" 2 с държавния министър на индустрията, търговията и инвестициите на Федерална република Нигерия Мариам Катагум. Министър Катагум е у нас по покана на българския министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов, който също взе участие в разговора, съобщиха от прессекретариата на държавния глава

Румен Радев и Мариам Катагум изтъкнаха традиционно добрите партньорски отношения между България и Нигерия. Неоползотвореният потенциал във връзките между държавите ни изисква по-интензивни действия, посочи българският президент. Наред с образованието, където сътрудничеството между България и Нигерия е доказано през годините, днес имаме все повече пресичащи се общи интереси в сферата на търговията, енергетиката, земеделието, инвестициите и високите технологии.

По време на разговора беше откроено участието в близкото минало на български компании в ключови инфраструктурни проекти в Нигерия, в земеделието, медицината и енергетиката и беше изразен взаимният интерес за възобновяване на двустранното сътрудничеството в тези области.

Усилията на Нигерия за модернизиране на своята икономика и бързото развитие на ИТ сектора и високите технологии, също откриват перспективи пред двустранното партньорство. Споделянето на опит и практики в тези области има сериозен потенциал и е солидна основа за сътрудничество с оглед на променящите се икономически нужди на Нигерия, подчерта президентът.

 Мариам Катагум отбеляза, в рамките на разговора, че Африка се превръща в глобален пазар, а Нигерия, най-голямата икономика на континента, интензивно адаптира своите политики за привличане на чуждестранни инвестиции. Обща бе позицията за необходимостта от продължаване на взаимодействието между българската и нигерийската страна, свързано с правната рамка на двустранните отношения и усилията за издигането им на по-високо ниво. 

Перспективите за разширяване на сътрудничеството в сферата на енергетиката и възможностите за доставки на енергийни ресурси за страната ни от Нигерия, също бяха обсъдени по време на срещата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: