Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Районната прокуратура в Каварна предаде на съд общински съветник, нарушил карантината
Автор: Пламена Николова 15:52 / 24.09.2020Коментари (0)1192
©
Районната прокуратура в Каварна предаде на съд общински съветник за нарушаване на наложената му карантина във връзка с разпространението на COVID-19, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Районната прокуратура в Каварна внесе в Районния съд в града обвинителен акт срещу Красимир Кр. за нарушаване на мерките, издадени против разпространението на заразна болест при хората, свързана със смъртни случаи. Престъплението по член 355, ал. 2 , предл. 2 и 3 от НК е извършено като продължавано деяние.

На 29 април тази година подсъдимият се върнал от пътуване в Румъния, като влязъл в страната през ГКПП – Дуранкулак. Предприета била процедура по връчване на предписание за поставянето му под карантина. Той оспорил качеството, в което трябвало да бъде поставен под 14-дневна изолация. В системата било посочено, че влиза в България като шофьор на тежкотоварен автомобил. Красимир Кр. отказал да подпише документите във връзка с изолацията си.

На следващия ден със съдействието на РУ на МВР в Каварна представител на РЗИ в Добрич връчил предписанието за 14-дневна карантина на Красимир Кр., като то било подписано от подсъдимия. 52-годишният мъж бил предупреден за наказателната отговорност, която носи при неспазването на противоепидемиологичните мерки. Обяснено му било, че като водач на товарен автомобил има право да пребивава в кабината на камиона или на посочения от него адрес за изолация. Разяснено му било също, че може да се придвижва свободно до адреса, където е паркирал товарния автомобил при пътуване извън страната.

На 7 май при проверка на домашния адрес, посочен в предписанието от Красимир Кр. за изолация, подсъдимият не бил намерен. Бил открит в офиса на фирмата си. Мъжът обяснил на служителите на реда, че по-късно същия ден ще пътува отново за Румъния във връзка с дейността на фирмата си.

На изхода на град Шабла късно вечерта за проверка бил спрян автомобил "Ауди“, управляван от Красимир Кр. Той заявил, че е върнат от ГКПП- Дуранкулак, като не му било позволено да напусне страната. Обяснено му било, че може да пътува за Румъния  само като водач на товарен камион.

На 11 май в РУ на МВР в Каварна бил получен сигнал, че Красимир Кр. е посетил сградата на община Каварна. Поводът бил свързан с работата му като общински съветник. Искал да уведоми, че няма да участва в работата на комисия. Отново бил проверен адреса, на който трябвало да бъде карантиниран, и отново той не бил открит.

По телефона съобщил, че е излязъл от дома си, за да отиде до аптека и че извършил това с разрешение на здравните власти. Извършената проверка не потвърдила думите на общинския съветник.

Предстои делото срещу Красимир Кр. да бъде насрочено за разглеждане в Районния съд в Каварна.

Още по темата: общо новини по темата: 11879
22.04.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/1980 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: