Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Рашков: Защо мълчаха за нередностите с магистрали и язовири бившите полицейски шефове от ГЕРБ?
Автор: Екип Ruse24.bg 14:08 / 31.03.2022Коментари (0)444
©
"Около и малко над 100 по-фрапиращи случая“ на приключени от МВР разследвания без движение в прокуратурата ще представи на обществеността вътрешното министерство в близките дни. Това съобщи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков по време на годишния отчет на ведомството.

"Изпратени са в прокуратурата и те с месеци или с години стоят там в прокуратурата и ние нямаме информация дали се движат, дали се прави нещо по тях или се ослушват – дали няма да навредят на някой от близките на Гешев от бившите управляващи и затова държат тези преписки и дела, както е техният професионален език "на трупчета“, отбеляза Рашков.

Във връзка с "лекциите по право“, както той определи обзора на неверните политически твърдения, който преди дни ръководството на прокуратурата направи, той посочи, че елемент от върховенството на закона е и това държавното обвинение да изпълнява задълженията си.

"Тези, които се опитват да четат лекции от фоайетата на Съдебната палата, защо мълчаха и бездействаха във връзка с нарушения по строителството на магистрали, по ремонт на язовири, по строителни дейности във връзка с свлачища и срутища или пък за отделянето на стотици милиони за строителството на детска болница, която не е започнала и в момента?“, запита Рашков.

Той даде и друг конкретен пример – главният секретар на МВР е сигнализирал в Инспектората на ВСС, че "любимата на някои Специализирана прокуратура“ в периода от 2018 г. до настоящия момент не е придвижила 25 досъдебни производства и преписки срещу организирани престъпни групи: "Ние, чрез нашата независима прокуратура, сме осигурили "спокойствието“ на 25 организирани престъпни групи да действат на територията на нашата страна, тъй като те са и на свобода, освен това“.

Рашков отново подчерта, че е "една илюзия“ решението на Конституционния съд, че всеки прокурор може да разследва главния и, докато няма сериозни промени, "ще имаме точно такава прокуратура, каквото имаме сега“.

Според него предишните ръководства на МВР и ДАНС не са се интересували от законосъобразността на строителството на магистралите по времето на ГЕРБ.

"Същите тези ръководители, които са там в момента в залата като народни представители, тъй като са очевидно са заслужили, стоят и мълчат да станат и да кажат, защото по тяхно време не започна проверка, разследване на начина, по който се строи магистрала "Хемус“. Как се разходват средствата – законосъобразно или не?“, запита министърът.

"Те не са го правили, пак ще питам защо не са го направили? Защото все пак гали за спокойствието на предишните управляващи. Това е моето мнение, което се споделя за тяхно най-голямо съжаление и от болшинството български граждани и те неслучайно през 2020 г. лятото излязоха и 4-5 месеца на центъра на София искаха оставката и на Борисов“, допълни вътрешният министър, като отбеляза, че е била искана и оставката на Гешев именно заради бездействието по линия на милиардните разходи.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: