Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Растение, подобно на мушкатото подобрява състоянието на болни от COVID-19
Автор: Екип Ruse24.bg 09:48 / 29.11.2021Коментари (0)702
©
С доказани свойства на “естествен заместител" на антибиотичното лечение, Пеларгониум или Африкански здравец, близък роднина на Мушкатото, ускорява възстановяването при коронавирус, сочи клинично наблюдение

При лечението на 100 хоспитализирани със среднотежка и лека клинична форма на коронавирусна инфекция, медиците в COVID-структурата на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" включват в схемата на лечение лекарствен продукт с екстракт от Пеларгониум, информира сайтът Фрамар.

Препаратът е прилаган 3 пъти дневно по 1 капсула, по време на целия болничен престой, както и 30 дни след дехоспитализацията.

В клинично наблюдение, екипът от лекари на първа линия от най-голямата болница за спешна помощ в България, обобщава резултатите, оценени и проследени по следните критерии: хрема, кашлица, температура, мускулни болки, отпадналост, главоболие, болки в гърлото, сатурация при постъпването, на третия, седмия ден от престоя и в деня на изписването.

Изводът е, че приемът на лекарствен продукт с патентован екстракт от Пеларгониум (EPs 7630) намалява тежестта на оплакванията, скъсява времето до пълно възстановяване и подобрява физическия капацитет по-бързо, в сравнение с пациентите, при които фитопрепаратът не е бил включен в общата схема на лечението.

В допълнение, лекарството с Пеларгониум, подсилва антибиотичното, противовъзпалителното, антикоагулантното стандартно лечение на коронавирусната инфекция. И не само - намалява риска от усложнения.

Постигнатите резултати се основават на фармакодинамичните и фармакокинетични свойства на Пеларгониум, както и на добрата поносимост.

Фитопродуктът с Пеларгониум има троен механизъм на действие – антивирусен, антибактериален, секретомоторен и е незаменима част от комплексната терапия срещу COVID-19, сочат изводите от клиничното наблюдение.

Антивирусният ефект на фитопрепарата с Пеларгониум се изразява в увеличаване на производството на интерферон (естествено вещество, произвеждано от организма, което му помага да се бори с външни атаки като инфекциите, причинени от вируси), активиране на NK-клетките (вид бели кръвни клетки), предпазване на клетките от вирусно унищожаване и увеличаване на освобождаването на антимикробни пептиди (дефензини).

Антибактериалният му ефект го прави много подходящ за съчетаване с прилаганата антибиотична терапия.

Спира репродуцирането на патогенните бактерии и разпространението им към здравите мукозни клетки и увеличава вътреклетъчното им унищожение.

Секретомоторните свойства се изразяват в подобряване на способността на ресничестите клетки в дихателната система да придвижват секретите в посока отвътре - навън.

Според събраните данни, хората, лекувани с препарата с Пеларгониум са получили бързо облекчение на хремата и болките в гърлото. При по-голяма част от пациентите болките в мускулите и главоболието показват значително подобрение още преди седмия ден.

По отношение на двата важни показателя - температура и сатурация при тези болни се наблюдава по-бързо подобрение - още на седмия ден, в сравнение с конвенционално лекуваните пациенти.

Една от основните характеристики в протичането на клиничната картина при SARS-CoV-2-инфекцията е продължителната обща отпадналост и изразената кашлица. Екстрактът от Пеларгониум има положително действие върху тези два симптома, в сравнение с контролната група.

Терапията с лекарствен продукт с патентован екстракт от корени на Пеларгониум е “надежден подход" при повлияването на оплакванията на горните дихателни пътища при остри вирусни и бактериални инфекции, се заключва в клиничното наблюдение на “Пирогов".

Фитопрепаратът има проявен благотворен ефект, отлична поносимост и безопасност от тежки нежелани странични явления, които са немаловажен момент при третирането на инфекция с няколко медикамента наведнъж.

Още по темата: общо новини по темата: 11867
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: