Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Разбита е международна група за крадени скъпи возила
Автор: Иван Сотиров 12:05 / 13.10.2023Коментари (0)254
© Burgas24.bg
Организирана престъпна група, специализирана в регистрацията и трафикирането на автомобили, предмет на престъпление, е разбита при вчерашната акция на Областните дирекции на полициите в Бургас и Варна и ГДНП. Подробности дадоха преди минути прокурор Георги Чинев и директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Емил Павлов, предаде репортер на Burgas24.bg.

През вчерашния ден са задържани 14 лица. Групата е международна, тъй като част от колите, регистрирани на наша територия и изнесени в чужбина, са предмет на престъпление в Западна Европа. Тя е действала от 2019-година. 

Част от тридесетте колите са откраднати на територията на България. Автомобилите са основно собственост на чужденци, една голяма част от тях – туристи, посетили страната ни през летния сезон. Друга част от тях са предмет на престъпление от страни от Западна Европа, като там се касае за лизингови измами. Возилата са изключително скъпи – от марките "Мазерати“, "Порше“, "Рейндж ровър“ и др. Те са регистрирани в България с неистински документи и с променен идентификационен номер. След регистрацията у нас са били изнасяни за държави в Близкия Изток през Турция.

"Има констатирани слабости при регистрацията на автомобилите в "Пътна полиция“, за което аз като директор съм взел мерки. Сменена е цялостната организация при регистрацията на автомобили, както е подменен и съставът“, каза Павлов. Той открои като пропуск, че не е била извършена достатъчно задълбочена проверка по отношение на идентификационни номера на автомобилите и документите, които са представени при първоначална регистрация на автомобили като нов внос.

Това не е първата организирана престъпна група, която в резултат на Прокуратурата и ОДМВР – Бургас се неутрализира, каза Чинев и припомни, че преди година бе разбито друго ОПГ със сходна дейност.  От 14-те задържани лица по закона на МВР към момента 5 имат обвинения  за престъпно сдружение. Това е наказуемо с лишаване от свобода до 6 години. 2 от лицата, за които е изготвено постановление за привличане в качеството на обвиняеми, по настоеше се намират извън границите на България. Останалите 3 лица са в страната, очаква се още пред днешния ден спрямо тях да да бъдат внесени мерки за неотклонение, добави Чинев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: