Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Разговорите за кабинета на ротация започват днес, Денков и Габриел обсъждат състава
Автор: Самуил Иванов 12:30 / 12.01.2024Коментари (0)417
© Фокус
Разговорите по същество започват днес, но те ще започнат с принципите, по които да бъде осъществена ротацията. Един е подходът, когато някой иска да се смени половината кабинет, съвсем друг е подходът, този, който аз смятам за правилно, а той е да се сменя само там, където има необходимост, защото изпълнението на управленската програма изисква човекът да може да стартира от първия ден буквално, заяви премиерът акад. Николай Денков пред журналисти, предаде репортер на "Фокус".

"Дискусията какъв ще бъде подходът предстои. Тя ще бъде първо между нас с Мария Габриел. Трябва с нея да намерим консенсус как да се подходи, след което с този консенсус да отидем при ръководителите на партиите, откоито очакваме подкрепа, и да ги убедим, че това е най-правилният подход", категоричен бе той.

Денков каза, че до момента не е имало министри, освен Хинков, които да са заявили отказ от това да продължат работата си и след ротацията, ако бъдат поканени за това.

"Имаме още два месеца, през тези два месеца трябва да работим на макс. Ние не можем да си позволим два месеца да си говорим за ротация и да не работим сериозно по програмата", допълни той.

Денков настоява да се запази екипната работа на правителството, без министрите да обръщат внимание на разговорите за ротацията. 

Министрите

"И този случай показва на колко сериозен натиск са подложени министрите. Много често са атакувани при това без да има достатъчно основание. Министър Хинков свърши доста работа. Да, имаше неща, които се забавиха, но трябва да се види има ли обективни причини за това забавяне", посочи Денков.

Той даде пример с Националната детска болница, където все още текат обсъждания.

"Всеки от тях се справя в много трудна среда. Можем да имаме забележки по определени дейности. Всеки един от тях би могъл да продължи нататък. Въпросът е дали ние можем да имаме кандидат, който да се справя", каза премиерът.

Той не пожела да коментира кой би могъл да бъде външен министър след ротацията.

Асен Василев вицепремиер

"Идеята Асен Василев да бъде включен като вицепремиер дойде от ГЕРБ. Винаги съм казвал, че това е възможен вариант, ако той бъде поставен на масата от тях, ние няма да възразим. Не бих искал да се стартират разговорите с промяната на началната договореност, защото това може да извади разговорите в грешни посоки", смята Денков.

Регулаторите

"Разговорите по същество не са започнали, защото отново там трябва да се реши, какъв е подходът, каква ще е ролята на обществения съвет, към всички регулатори дали ще се подходи по един и същи начин", каза той.

Хутите в Йемен

"Това, което министър Тагарев имаше предвид е да се изпратят 1 или 2 офицери. Ударите, които бяха нанесени в Червено море, няма никакво участие на България по никакъв начин. Никога не е имало разговори да се изпращат войски, да се изпращат кораби. Всякакви спекулации може да направи нещо, без да разбере българският народ, нямат основание", заяви той.

Още по темата: общо новини по темата: 1552
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
07.04.2024 »
05.04.2024 »
предишна страница [ 1/259 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: