Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Разпоредиха извънредни проверки на автобусите в цялата страна
Автор: Екип Ruse24.bg 17:30 / 02.11.2012Коментари (5)580
© Ruse24.bg
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди на ДАИ да извършат извънредни проверки на автобусните превози на територията на цялата страна. Екипите на Автомобилна администрация участват и в съвместните операции с органите на МВР по време на акция "Светлина".

В рамките на почивните дни за учащите, по повод Деня на народните будители, се предприемат много пътувания с участието на деца. По тази причина инспекторите на ДАИ организират и провеждат проверки за спазване на правилата и техническата изправност на всички автобуси, които се използват за превози на ученици. Екипите на територията на всички 27 областни центъра ще извършват контрол и през тъмната част от денонощието в сътрудничество с органите на МВР.

Разпореждането е във връзка с инцидентите с автобуси, превозващи деца и ученици. Преди ден възникна пожар по време на движение на автобус, превозващ деца на автомагистрала "Хемус". При проверката същата вечер органите на ДАИ съставиха актове общо за 11 000 лева на водача и превозвача, защото превоза се е извършвал в тъмната част от денонощието.

Вчера (1 ноември) вечерта отново е спрян автобус, в който са превозвани деца през тъмната част от денонощието. С помощта на органите на МВР и след като от ДАИ са съставили акт за нарушението децата са стигнали крайната точка на пътуването си - хижа "Алеко" на Витоша. Същата вечер, на изхода на София в посока Разград, е спрян и друг автобус превозващ деца, за което на шофьора и превозвача са съставени актове за 11 000 лв.

Днес се е случил друг инцидент с училищен автобус, превозващ учители и две деца, който е катастрофирал на път за Боженци. И в този случаи от ДАИ са констатирани нарушения - водачът не е използвал тахографа, който отчита времето за управление и почивка, както и не е притежавал трудов договор с училището, за чиято сметка се извършва превоза. За двете нарушения са съставени актове на стойност 3000 лв.

Двата случая са без жертви и сериозно пострадали, но това налага да се изостри вниманието върху този вид превози, както и да се апелира към превозвачите, директорите на училища, както и към родителите, да се спазват всички нормативни изисквания и да не се предприемат пътувания на деца през тъмната част от денонощието.

Родителите и директорите на училища могат да проверят дали фирмата, с която се организират пътуванията на техните деца е лицензирана, на страницата на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация". Информацията се обновява ежеседмично.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.11.2012 г.
0
 
 
"С помощта на органите на МВР и след като от ДАИ са съставили акт за нарушението децата са стигнали крайната точка на пътуването си", и какво излиза след като са съставили акта, т.е. взели са му парите,автобуса си продължава с децата през тъмната част на денонощието, просто супер.....
Aнонимен
на 02.11.2012 г.
-1
 
 
Само се заяждат с хората, вместо да контролират предпътните прегледи,техническите обслужвания, които трябва да са задължение на собственика!Шофьорите не са и не са в състояние да бъдат специалисти по ремонта на автомобилите!Собствениците ги карат да пипат, там където не трябва и почти 40 автобуса вече се подпалиха по пътищата!
на 02.11.2012 г.
0
 
 
Защо за автобусите над 10 години не се забранява да извършват превози както такситата.
+3
 
 
То много хубаво но нека наистина да се проверяват....давам следния пример господата от ДАИ стоят на Карловска и гледат как приминават ГЪРМЯЩИТЕ автобуси ако могат дасе нарекат автобуси на фирма Грация.Та така господа проверяваите не бле..те някаде в страни.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: