Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ректорът на Русенския университет приветсва гости от 8 държави по програмата Еразъм+
Автор: Екип Ruse24.bg 11:43 / 15.05.2024Коментари (0)1006
©
Днес, 15 май 2024 г., в зала "Образователно пространство на бъдещето" на Русенския университет се проведе кръгла маса, на която бяха дискутирани актуални практики на дигитализацията на висшето образование в международен мащаб. Събитието е част от програмата в Осмата международна Еразъм+ седмица, която се провежда в периода 13 -17 май 2024 г. в университета. В рамките на форума в Русенската Алма Матер гостуват международни партньори по програма Еразъм+ от 11 партньорски университета в 8 държави: Албания, Алжир, Йордания, Косово, Мексико, Молдова, Румъния и Словакия. Седмицата преминава под наслова "Дигитализация на висшето образование - добри международни практики“.

Ректорът на Русенския университет проф. д-р инж. Пламен Кангалов и председателят на Общото събрание на университета акад. Христо Белоев – почетен ректор на Русенския университет поздравиха гостите.

"Добре дошли! Радвам се, че сте в Русенския университет. Благодарим за съвместната работа. Тази среща ще е полезна, ще се родят много нови проекти, които ще развиваме и те ще допринасят за видимостта на нашия университет в света. Нашите студенти ще посетят различни университети и ще се запознаят с традициите и обичаите на различни страни и ще добият нови познания.“, каза проф. д-р инж. Пламен Кангалов и пожела ползотворна работа на гостите.

Акад. Христо Белоев – почетен ректор на Русенския университет, който е и председател на Общинския съвет, пожела приятен престой на международните гости както в Русенския университет, така и в нашия прекрасен град.

"Радвам се, че има участници по програма Еразъм+ от 11 партньорски университета в 8 държави. Убеден съм, че този форум е отправна точка за бъдещо сътрудничество между нашите университети.“, отбеляза още акад. Белоев.

Гостите, водени от зам.-ректора по международното сътрудничество доц. д-р Галина Иванова, посетиха и Центъра за върхови постижения към Русенския университет.

За четвъртък (16.05.2024) е предвиден Международен обяд (представяне на националната кухня на участниците в седмицата), в който ще вземат участие културни клубове на Русенския университет.

В последния ден от седмицата (17.05.2024) на всички участници в седмицата ще бъдат връчени сертификати по време на разходка с корабче по река Дунав.

Русенският университет е един от първите университети в България, които организират Еразъм седмица за своите партньори от 2014 г. насам. Събитието привлича интереса на многобройни участници от партньорски институции от и извън ЕС, като укрепва сътрудничеството и създава дълготрайни приятелства. Неслучайно, броят на Еразъм студентите, които идват в университета за един или два семестъра на обучение, нараства с всяка изминала година.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
Хороскоп за деня
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: