Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ремонтират догодина прелеза при Централна ж.п. гара
Автор: Екип Ruse24.bg 12:15 / 16.08.2013Коментари (2)921
©
Вчера областният управител на Русе Венцислав Калчев разговаря в сградата на Областна администрация с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов. Папазов бе на посещение в град Русе, за да се запознае на място със състоянието на транспортните съоръжения, както и да обсъди с местната власт бъдещата работа в тази насока. 

В срещата участваха още заместник областните управител г-жа Милена Хинкова и г-жа Айлян Карамехмедова и зам.-кметът на община Русе Димитър Наков. Тема на разговорите бяха няколко основни проблема в Русенска област, на които трябва спешно да се обърне внимание и които практически представляват проблеми и от национално значение. 

Един от приоритетите е необходимостта от решаване на инфраструктурния проблем към подхода на ГКПП Дунав мост и сериозните затруднения в неговите пропускателни възможности, предизвикани от нарасналата интензивност на автомобилния трафик. Решение на затрудненото движение в района е изграждането на ж.п. надлез. Техническият проект за това съоръжение вече е изготвен от ДП "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) и предстои осигуряването на неговото финансиране. 

Министър Папазов се запозна и със състоянието в района на гаровия комплекс, като заяви, че ще съдейства на Община Русе и НКЖИ в реализирането на ремонтните дейности на вертикалната планировка в района на гарата и ограничаването на повърхностните води в централния подлез на гара Русе. 
 
Папазов подчерта, че транспортното министерство ще включи за финансиране вече готовия проект за рехабилитацията на жп линията Русе - Варна и той ще бъде финансиран по Оперативна програма "Транспорт" след 2014 г. С реализацията му ще се възстановят параметрите на линията като целта е развитието й като товарен коридор между речното пристанище в Русе и морското във Варна. 

Министърът подкрепи и идеята за изграждане на градска железница, свързваща централната градска част с района на бившия комбинат за тежко машиностроене (КТМ), Свободна зона - Русе, Индустриален парк - Русе и гр. Мартен. 

Данаил Папазов обеща още съдействие и за реализирането на проекта за интермодален ж.п терминал в Русе, за който НКЖИ вече е стартирала процедура за изготвяне на прединвестиционно проучване и проектиране.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.08.2013 г.
0
 
 
министърът обещал и подкрепил, а после ял пил и си тръгнал и се смял с г*за си когато останал насаме,колко са наивни в прованса.Всички чуха това ,което искаха да чуят .Будали.Точната английска дума за ситуацията.
Aнонимен
на 16.08.2013 г.
0
 
 
г-жа Айлян Карамехмедова не е госпоха , а ХАНЪМ...Учете майчиния й език, че ...лошо....
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
Двойно убийство в Пловдив!
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: