Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
–усе
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
–идаеща от мъка, че избиват животните й, баба разтърси Ѕългари€
јвтор: ≈кип Ruse24.bg 12:35 / 14.07.2018 оментари (25)718
©
—нимка на баба, ко€то държи коза и плаче в истинска агони€ обиколи за часове интернет пространството. √ениални€т и емоционален кадър е направен от ƒаниел —тефанов и отраз€ва неописуемата болка на една жена, ко€то знае, че на други€ ден ц€лото й стопанство ще бъде изтребено.

"Ѕаба ƒора...от н€колко дена плаче, не може да спре... и утре ще плаче...може би за последно. ∆ивее с 30-те си козички и още толкова €рета, всички си имат имена, √ергана, “одорка.... това са децата ѝ... не спира да им говори, за т€х живее, с т€х става и с т€х л€га... тази нощ за последно... утре ще бъдат евтанизирани... всичките около 60 нейни «ƒ–ј¬» деца, с които т€ живее и с които се изхранва. ќт утре баба ƒора ще е празна...

“олкова болка, сълзи и мъка вид€х днес... най трудната ми снимка... баба ƒора искаше да € снимам...плаках..", признава авторът на снимката. ќт н€колко дни в —транджа тече умъртв€ване на животни от селски стопанства.†ѕричината Ц предполагаема зараза с чума. ƒори и само едно животно да бъде диагностицирано с това забол€ване се евтанизират всички в гол€м радиус.

"¬се още не е категорично установен източникът на инфекци€та на чумата по животните. Ќай-веро€тно причината е нелегална търгови€ или неспазени мерки". “ова каза министърът на земеделието –умен ѕорожанов в парламента в отговор на въпрос за избиването на животни в†—транджа планина заради случаи на чума. “ой подчерта, че става дума за чума по дребните преживни животни и не подлежи на лечение, но не е опасна за хортата.

"Ѕолестта се предава основно чрез пр€к контакт на животните. »нкубационни€т период варира от една до три седмици.“ам, където болестта се €в€ва за първи път, протича остро и с висока температура над 41 градуса", добави ѕорожанов. ћинистърът каза още, че†заради чумата са били†евтаназирали общо 1946 дребни преживни животни в двете първи констатирани огнища в село ¬оден и село  ости. ќграничени€та за търгови€ с дребни преживни животни и продукти от т€х остават за общините Ѕол€рово и ≈лхово в област ямбол, както и за общините ÷арево, ћалко “ърново, —редец, ѕриморско и —озопол.†

ѕострадалите земеделски стопани в засегнатите общини на област ямбол и област Ѕургас ще плучат компенсац舆компенсирани†с†25 лв. заради нереализираните продажби на мл€ко. “е обаче обаче протестират и искат компенсаци€та да бъде 40 лева. "“ова ни е един от споровете с протестиращите овцевъди днес. “е жела€т да има 40 лв. компенсаци€, което см€таме за нереалистично", каза министърът. "¬с€ка седмица се извършват†клинични прегледи за откриване на отклонени€ от здрави€ вирус, както и във всички обекти с дребни преживни животни в общините по границата с “урци€",†каза†той. ѕорожанов каза още, че следващата седмица ще започне и изплащането на обезщетени€та за собствениците на евтанацираните животни в  ости и ¬оден. "ћисл€, че обезщетени€та са цени, които са изключително разумни.

ѕо най-бързи€ начин ще организираме оценката и на животните, които за съжаление през тези дни тр€бва да бъдат евтанизирани", об€сни той. "—редната за овцете, които са по селекционен контрол цена, ко€то се получава за обезщетение е 225 лв. «а овцете, които не са по селекционен контрол, оценката е по наредба. ¬чера € върнах за ревизи€, за да бъдат защитени пострадалите животновъди. —редната стойност н€ма да бъде по-малко от 150 лв.У, по€сни министър ѕорожанов. “ой каза още, че за евтаназираните овце майки и кози майки ще бъдат изплащани и 25 лв.

ѕървоначалната оценка е била за 20 лв. "ѕострадалите земеделски стопани в засегнатите общини на област ямбол и област Ѕургас ще бъдат компенсирани чрез минималната помощ de minimis в размер на 25 лв. за овце майки и кози майки. —тавките са формирани на база прогноза, нереализиран остатък сурово мл€ко по средна пазарна ценаУ, каза министърът. ѕо думите му първоначалната оценка е била 20 лв. на животно, но са решили 25 лв.

«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
ћного плаче жената,като € гледам.Ћицето й е червено,като домат !
0
 
 
ћожеха да остав€т да разберем дали наистина ще пламне епидеми€. » тогава пак щ€хме да четем -«јўќ?  ой е допуснал? Ќужно е да се об€сн€ва, не показва скръб и мъка. –азбира се, че всеки ще страда и протестира. “ова е бит за тези хора.
0
 
 
Ќе вид€хме болни животни, какво говорите? “ака се процедирало, доказано ли е? «ащо не се направи втора проба?
0
 
 
 ато та гледам къв л€в пе*ал си мнението ти е без значение
0
 
 
Ўефа от √оре гледа ¬нимателно!!! ¬оди си записки..... ѕосле ¬—»„ » ¬  ј«јЌј ¬ јƒј...... деца-внуци-правнуци..... ¬сички ще плат€т цената..... —ълзите и стреса на тези истрадали хорица.....
+1
 
 
 адъра е наистина разтърсващ, мъката на хората също,жалко за животните. Ќо така се процедира при такъв тип забол€вани€ иначе щетите могат да бъдат още по големи. —амо не разбирам дебилите спекулуращи с мъката на хората и насаждащи мнението че това се прави с друга цел!
0
 
 
«ащо не остав€т н€какъв инкубационен период? «ащо не направ€т нови изследвани€? «ащо н€ма лечение? «ащо убиват хората, съсипват живота им? «ащо затриваме всичко българско?! «ащо сме толкова прости да ближем европейските задници?! «а да €дем и внас€ме техните боклуци ли?!?  ъде са ни законите? Ќали това е частна собственост?!? «ащо? «ащо? ѕосле защо б€гаме?!? ј как иначе бе господа управници? Ќе след дълго вече н€ма да има кой да управл€вате, кого да смучете и малтретирате, тогава от кого ще крадете?!?
0
 
 
»збиват животните, унищожават хората ,Ѕорисов и останалите уроди дано горите в адски мъки в јда!
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ƒекември 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
јктуални теми
ѕърва лига, сезон 2019/2020
 оледно-новогодишни празници 2019/2020
‘алитът на "“омас  ук"
—троежът на јћ "’емус"
 убрат ѕулев срещу јнтъни ƒжошуа
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в –усе и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
–усенци във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Ruse24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Ruse24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: