Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Родителите на Филип, убит на пешеходна пътека в София: Съдиите и прокуратурата не са на наша страна 
Автор: Екип Ruse24.bg 17:57 / 25.02.2024Коментари (0)883
© bTV
Не очаквахме убиецът на сина ни Филип да бъде освободен, предвид законовите разпоредби и това в което е обвинен. Това споделиха в ефира на bTV родителите на момчето Николина Петкова и Красимир Арсов.

Припомняме, че на 2 септември 2023 г. автомобил, управляван от употребилия алкохол Петър Тодоров уби на пешеходна пътека в идеалния център на София 15-годишния Филип. Според разказите на хората в района, мъжът е бил толкова пиян, че е успял да спре автомобила си едва на триста метра след пешеходната пътека. Карал е с над 80 км/час, при ограничение 30 км/ч.

"Както често се случва у нас – съдиите и прокуратурата са на страната на убийците, а не на страната на жертвите и на техните близки“, каза с тъга майката на убитото на пешеходна пътека дете Николина Петкова.

"До 2 септември 2023 г. смятат, че живеем в една що-годе правова държава. Да, има някакви проблеми, но се решават – къде по-трудно, къде по-лесно. След това обаче аз съм в потрес от това, което научих за съдебната система. При все, че нашият случай дори върви бързо в сравнение с останалите дела за загинали по пътищата“, обясни бащата на Филип – Красимир Арсов.

Той обясни също така, че има пет фактора, които водят до смърт на пътя. Първата причина е превишената скорост – няма случай обвиняемият да не е превишил в пъти ограниченията на скоростта. Вторият фактор е свързан с употребата на алкохол или наркотици, а често и двете в комбинация.

Следващият фактор според Красимир Арсов се корени в грубото отнемане на предимство – дали ще е на червен светофар или на пешеходна пътека. Четвъртата причина за смърт на пътя е в това, че голяма част от младите шофьори карат твърде бързи коли, а петата – лошото състояние на пътищата.

"Искам само да уточня, че убиецът на сина ни не е спрял по собствено желание. Шофьорите на автомобилите преди него са го принудили да спре“, поясни Николина Петкова.

"Аз наистина съм в потрес. Приключило е разследването и делото започва. Оказа се, че в България има една или две лаборатории, които правят кръвни тестове за алкохол и наркотици. Наскоро вътрешният министър откри трета лаборатория, а на България ѝ трябват 28“, каза още Красимир Арсов.

Бащата на Филип посочи, че делото е седяло "на трупчета“ цяла година преди да излезе резултатът от кръвната проба на мъжът, блъснал сина му на пешеходна пътека.

"След това се сблъскахме с втори системен проблем. У нас има 180 експерти по пътно-транспортни произшествия. Обикновено делата се дават на двама-трима. Плаща им се когато може. И експертизите – особено в провинцията, се бавят по две-три години. Пред това време делото не се гледа, а обвиняемият е на свобода“, посочи още опечаленият баща.

Още по темата: общо новини по темата: 43
25.04.2024 »
25.04.2024 »
02.03.2024 »
24.02.2024 »
23.02.2024 »
22.02.2024 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лоша инфраструктура в Русе
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: