Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Румен Христов: Ние не сме зряло общество!
Автор: Екип Ruse24.bg 13:01 / 03.09.2023Коментари (1)346
© NOVA
Реагирахме много спешно на това, което се случи преди известно време. Знаете, че променихме Наказателния кодекс. До голяма степен това зависи от хората, които изпълняват тези закони. Знаете, че наказанието при евентуално причиняване на смърт на пешеходна пътека е по-високо от това, ако не се е случило там. Но, в крайна сметка, дали този, близките нa този, който е загубил живота си са доволни, че този, който е прегазен на пешеходна пътека, ще получи по-голямо наказание от този, който е загубил живота си на 1 метър от нея? Трябва да бъдем много разумни като хора, и като шофьори.  Това заяви Румен Христов от ГЕРБ-СДС, коментирайки инцидентът с удареното и убито на пешеходна пътека дете от пиян шофьор в София. 

По думите му "каквото и да направим, каквито и рестриктивни мерки да вземаме, виждаме, че не нямат ефект". "Конфискуваме коли вече по новия закон, макар че и той бе приет набързо и вероятно ще има нужда от промени. Конфискуваме автомобили за употреба на алкохол и наркотици - и пак същото, подчерта той. 

"Промените в закона сигурно ще бъдат допълнително преразгледани. Те ще станат по-сурови. Въпросът е, че ние не сме зряло общество. Тези, които сядаме зад волана - не сме достатъчно дисциплинирани. Казвам всички, защото най-вероятно всички допускаме нарушения. Много интересно, много пъти коментираме, че когато отидем в чужбина -  ставаме много примерни шофьори. В България това като чели не се случва и затова тези крути мерки от една страна, аз ги адмирирам, но от друга страна - пък не са съвсем адекватни от гледа на точка на това, че се конфискува автомобилът, който може да не е на нарушителя. Мерките трябва да бъдат тежки, но те трябва да бъдат спазвани. И в последствие, когато има такова нарушение, съдът да се произнася по максимално бързия и максимално справедливия начин", категоричен е Христов пред NOVA.

Депутатът коментира и въпроса за логистичната подкрепа, оказвана от покойния Алексей Петров, за уреждането на среща между Бойко Борисов и Кирил Петков. "Аз съм участвал на официалните срещи, които се провеждаха в сградата на Народното събрание. Вероятно, когато се съставя кабинет, има и други логистични срещи, както беше изтъкнато. Нищо лошо. В крайна сметка, трябваше да се постигне едно сближаване на вижданията между двете формации. Да не забравяме, че господин Кирил Петков арестува господин Бойко Борисов. И в крайна сметка трябваше да се намери изглаждане на тези взаимоотношения в името на България. Това не са високопарни приказки, които казвам. Ние не печелим от тази коалиция. Надявам се да спечели България". 

На въпрос не се ли притеснява, че човек с репутацията на Алексей Петров е посредничил за срещата между политиците, Христов посочи: "Първото, което искам да кажа - не съм сигурен доколко неговата роля е толкова важна. Второ, когато имаш повече от две години постоянни предсрочни избори, нестабилно правителство, служебно правителство с превишени правомощия от страна президента и един куп поразии, които направи служебното правителство - търсиш някакъв компромис. В политиката има компромиси. Въпросът е те да не бъдат за сметка на България". 

"Очевидно е, че след като някой друг не е успял да поеме тази посредническа роля -се е стигнало до логистиката, която е осигурил господин Петров. Никога не съм виждал Алексей Петров. Не познавам и бащата на Кирил Петков - Петко", категоричен е депутатът.

Той подчерта, че не се чувства обиден от факта, че не е бил поканен на тези лидерски срещи, които са се провеждали в Самоковския манастир. "За нас от СДС беше важно България да има редовно правителство. България има големи цели. Голямата цел е еврозоната и Шенген. Това може да се случи само при редовно правителство. От тази гледна точка ние казахме, че ще направим компромиси, но трябва да постигнем важните цели за България. След влизането ни в НАТО и ЕС това са другите големи външно-политически цели, които трябва да изпълним".

Още по темата: общо новини по темата: 186
13.04.2024 »
11.04.2024 »
10.04.2024 »
09.04.2024 »
18.03.2024 »
13.03.2024 »
предишна страница [ 1/31 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ние сме далеч от Нормално! За да кажем Зряло общество! След като се отнемат човешки права наляво и на дясно! А за някакъв нормален живот не може да се говори! Чист Феодализъм!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
Газови доставки
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: