Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Румен Христов: Радев чертае бъдещето на своята политическа формация
Автор: Екип Ruse24.bg 19:36 / 06.01.2024Коментари (0)841
© NOVA
Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов обяви, че започват преговори с чий мандат да се реализира кабинета след ротацията в началото на март. В събота Николай Денков каза, че ще се радва ако Асен Василев бъде вицепремиер при ротацията. Как трябва да изглежда правителство с премиер Мария Габриел коментира лидерът на СДС и зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Румен Христов пред NOVA.

Радев чертае бъдещето на своята политическа формация, така Христов коментира празничната реч на президента. Той бе категоричен, че редовно правителство винаги е за предпочитане от служебно. "На вота не недоверие не подкрепих правителството, но това не означава, че не подкрепям влизането на страната ни в Шенген. Ние сме пълноправни членове“, посочи Христов. По негови думи самият факт, че "Възраждане“, ИТН и БСП реагират остро, това означава, че решението за Шенген е успешно. Политикът беше категоричен, че страната ни ще влезе в пространството и по суша.

Той беше категоричен, че никъде в договора не е записано колко мигранти ще бъдат върнати в България.

"Доверихме се на Христо Иванов, Атанас Славов и на Надежда Йорданова. Надявам се, че конституционните промени са изпипани и няма да има последици за промяна или отмяна на текстове“, заяви той.

Все още не са ясни представителите на Конституционния съд, каза Христов. "Ако Атанас Атанасов е консенсусната фигура на управляващото мнозинство за конституционен съдия, тогава ние ще го подкрепим“, каза политикът.

По негови думи е логично правителството да бъде с мандат на ГЕРБ-СДС. "Фигурата на финансовия министър е важна, затова има логика Асен Василев да поеме поста на вицепремиер“, посочи той. По негови думи, обаче, ПП-ДБ трябва да кажат кой ще бъде вицепремиерът, а от ГЕРБ-СДС ще го подкрепят. Христов бе категоричен, че ще искат да имат представител в правителството след ротацията. "Очевидно е, че някои от министрите не се справят добре. Смяната им ще гарантира по-добра работа на правителството“, посочи той. Христов допълни, че от ДПС са заявили, че няма да имат министър.

За европейските избори политикът каза, че СДС и ГЕРБ ще се явят с обща листа. Той постави добра оценка на Александър Йорданов.

Още по темата: общо новини по темата: 1113
09.05.2024 »
08.05.2024 »
06.05.2024 »
01.05.2024 »
01.05.2024 »
30.04.2024 »
предишна страница [ 1/186 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: