Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Румен Радев: ДПС е партия с опит в парламентаризма и затова е важно да чуя вашата оценка за състоянието на диалога в 48-то НС
Автор: Екип Ruse24.bg 13:40 / 02.11.2022Коментари (0)336
©
За по-малко от 2 г. българите гласуваха 4 пъти за парламент. Общото между тези избори е, че гласоподавателите не дадоха доверието си на нито една партия, която да може да управлява сама. Но не дадоха възможност за лесна коалиция. Това каза президентът Румен Радев на започналите  консултации с ДПС, предаде Агенция "Фокус".

"Гражданите очакват техните проблеми да не се отлагат и да бъдат решавани своевременно и ефективно. Това означава и редовно правителство, подкрепено от парламентарно мнозинство, което да поеме политическата отговорност, да предприеме решителни реформи с дългосрочен хоризонт. В тази връзка бих искал да чуя вашата оценка за състоянието на диалога в рамките на 48-то НС и хода на преговорите за съставяне на правителство. Участвате ли в този диалог, търсите ли другите партии, защото ДПС е партия с опит в парламентаризма и вие сте преки участници в може би най-дългите преговори за съставяне на правителство. Къде виждате сега залогът и каузата, около които може да се създаде едно устойчиво управленско мнозинство, което да излъчи правителство", допълни президентът.

"Ако продължаваме този цикъл с трудности, вие виждате ли необходимост от промяна на самата формула, как да се структурират тези правителства. Вие издигате идеята за програмни правителства. Как виждате, ако се отиде на такъв вариант, формирането, но и разпределението на политическата отговорност", попита президентът.

Проблемите и работата пред 48-то Народно събрание стоят и те се усложняват, защото липсата на ясен времеви хоризонт остро поставя въпроса за приоритетите за работата на парламента, категоричен е Радев.

Вашият подход към бюджета също искам да чуя, допълни Радев. "Каква гаранция може да се даде, че този бюджет няма да се превърне в една предизборна платформа с неясен изход“.

Още по темата: общо новини по темата: 654
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
05.06.2023 »
04.06.2023 »
01.06.2023 »
предишна страница [ 1/109 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
Лято 2024
Бюджет 2024
България в еврозоната
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: