Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Румен Радев: Приели сме социалното предприемачество за своя кауза
Автор: Цвети Тончева 12:18 / 29.09.2021Коментари (0)5049
©
Президентът Румен Радев откри деветото издание на Европейски форум за социално предприемачество,  което се провежда до 4 октомври 2021 г., в Международен Панаир - Пловдив, палата 11, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Организатор на форума е Национален съюз на трудовопроизводителните кооперации в България, член на Българската стопанска камара и осем национално-представителни организации за хора с увреждания, а съорганизатори са Европейската комисия (ЕК), Министерството на труда и социалната политика, Европейският икономически и социален комитет (ЕИСК), Европейската конфедерация на производствените кооперации и социални предприятия (СЕКОП). 

"Често говорим за устойчиво развитие, за справяне и солидарност, за достойно съществуване на хората с увреждания, за свещеното им право на труд", каза в приветствието си Румен Радев. "Приели сме социалното предприемачество за своя кауза. То е важен инструмент, който насочва печалбите към инвеститори, и то дава възможност за трудова заетост на хората, като създава условия да полагат пълноценен труд, без да разчитат на помощи", каза още президентът. "То е важен инструмент за намаляване на социалното неравенство, а ние вече сме на първо място по тези неравенства и това е тревожно", добави Радев.

По думите му именно социалното предприемачество е стъпката да се борим с това. Да се концентрираме към такива политики и примери в сферата на пенсионното и социално осигуряване, като извеждаме пенсионерите над линията на бедността. Радев посочи, че това вече се случило у нас в последните месеци. Според него форуми като този задават линията на развитие на тези политики.

От 12:30 ч. президентът Румен Радев ще връчи и наградите за заслуги в развитието на европейското социално предприемачество - "Стилиян Баласопулов", а след това от 13:00 ч. ще даде брифинг за представителите на медиите.

Днес ще се проведе и Европейска конференция "Социално предприемачество за устойчиво развитие на Европа", на която ще бъдат представени европейската и национална политика в различни сектори, свързани със социалното предприемачество.

На форума ще присъстват и Мария Габриел, европейски комисар "Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж", както и Сергей Станишев, президент на Партията на европейските социалисти, депутат от Групата на Прогресивния алианс на социалисти и демократи в ЕП, зам. -председател на Комисия по външни работи на ЕП, член на Комисия по икономически и парични въпроси на ЕП и Джузепе Гуерини, представител на Европейската конфедерация на производствените и кооперациите за услуги 

Поканена е още нейно превъзходителство Джузепина Дзара, посланик на Италия в България.

Гледайте повече във видеото!







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: