Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Румен Радев: Приели сме социалното предприемачество за своя кауза
Автор: Цвети Тончева 12:18 / 29.09.2021Коментари (0)5062
©
Президентът Румен Радев откри деветото издание на Европейски форум за социално предприемачество,  което се провежда до 4 октомври 2021 г., в Международен Панаир - Пловдив, палата 11, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Организатор на форума е Национален съюз на трудовопроизводителните кооперации в България, член на Българската стопанска камара и осем национално-представителни организации за хора с увреждания, а съорганизатори са Европейската комисия (ЕК), Министерството на труда и социалната политика, Европейският икономически и социален комитет (ЕИСК), Европейската конфедерация на производствените кооперации и социални предприятия (СЕКОП). 

"Често говорим за устойчиво развитие, за справяне и солидарност, за достойно съществуване на хората с увреждания, за свещеното им право на труд", каза в приветствието си Румен Радев. "Приели сме социалното предприемачество за своя кауза. То е важен инструмент, който насочва печалбите към инвеститори, и то дава възможност за трудова заетост на хората, като създава условия да полагат пълноценен труд, без да разчитат на помощи", каза още президентът. "То е важен инструмент за намаляване на социалното неравенство, а ние вече сме на първо място по тези неравенства и това е тревожно", добави Радев.

По думите му именно социалното предприемачество е стъпката да се борим с това. Да се концентрираме към такива политики и примери в сферата на пенсионното и социално осигуряване, като извеждаме пенсионерите над линията на бедността. Радев посочи, че това вече се случило у нас в последните месеци. Според него форуми като този задават линията на развитие на тези политики.

От 12:30 ч. президентът Румен Радев ще връчи и наградите за заслуги в развитието на европейското социално предприемачество - "Стилиян Баласопулов", а след това от 13:00 ч. ще даде брифинг за представителите на медиите.

Днес ще се проведе и Европейска конференция "Социално предприемачество за устойчиво развитие на Европа", на която ще бъдат представени европейската и национална политика в различни сектори, свързани със социалното предприемачество.

На форума ще присъстват и Мария Габриел, европейски комисар "Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж", както и Сергей Станишев, президент на Партията на европейските социалисти, депутат от Групата на Прогресивния алианс на социалисти и демократи в ЕП, зам. -председател на Комисия по външни работи на ЕП, член на Комисия по икономически и парични въпроси на ЕП и Джузепе Гуерини, представител на Европейската конфедерация на производствените и кооперациите за услуги 

Поканена е още нейно превъзходителство Джузепина Дзара, посланик на Италия в България.

Гледайте повече във видеото!







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Мигрантски натиск към България
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: