Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Румен Радев: Трябва да създаваме условия в България да растат здрави, волеви и сплотени млади хора
Автор: Екип Ruse24.bg 15:58 / 31.05.2022Коментари (0)473
©
Ако искаме България да се развива като силна и успяваща държава в икономиката, науката, културата, спорта, в свят на остра конкуренция, трябва да създаваме условия да растат здрави, силни, волеви, психически устойчиви и сплотени млади хора. Това заяви президентът Румен Радев на церемония в Гербовата зала на "Дондуков“ 2, на която бяха наградени 24 деца от цялата страна, участвали в инициативата "Спортувай с президента“.

Инициативата бе обявена от държавния глава Румен Радев през 2019 година и има за цел да насърчава физическата активност на българските деца. В приветствието си по време на церемонията президентът изрази увереност, че инициативата ще продължава да се разраства и да обхваща все повече деца в цялата страна. "Трябва да приобщаваме още от най-ранна детска възраст нашите деца към магията на спорта“, подчерта държавният глава.

"Искрено се радвам, че в навечерието на Международния ден на детето имам възможност да отлича най-достойните за високи им постижения“, подчерта президентът Радев. По думите му демонстрираните от отличените деца усилия, воля и умения в състезанията, организирани в рамките на инициативата "Спортувай с президента“, са гордост и надежда за бъдещето на България.

С плакети "Спортувай с президента“ бяха наградени 24 деца, постигнали най-високи резултати от "Президентски тест“ – комплекс от осем популярни двигателни упражнения за измерване на сила, издръжливост, бързина, ловкост и гъвкавост. Отличията на наградените 12 момичета и 12 момчета в четири възрастови категории са за постигнати високи резултати на "Президентски тест“ и демонстрация на отлични физически качества, за спортно дръзновение и воля на шампиони.

В приветствието си държавният глава подчерта и големия принос, който имат родителите, преподавателите и треньорите на отличените деца и им изказа благодарност за тяхната енергия и всеотдайност. Партньорите и доброволците на инициативата "Спортувай с президента“ бяха удостоени със специални грамоти за цялостен принос в развитието на спорта и младите хора и за подпомагане на дейността на инициативата.

"Без вашата съпричастност и отдаденост инициативата не би имала същия облик. Вие давате един чудесен пример как обществото и институциите трябва да работят заедно в името на нашето бъдеще – нашите талантливи, прекрасни деца“, заяви президентът. От името на наградените Ивайло Христов, ученик от 9-ти клас на ЧСУ "Свети Георги“, благодари на президента Радев за подкрепата и поощряването на децата в стремежа им да бъдат единни, горди и достойни българи.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: