Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Румен Радев проведе консултация с партията на Слави
Автор: Екип Ruse24.bg 16:42 / 09.01.2021Коментари (2)784
Равнопоставената предизборна кампания е изключително важна, за да бъде следващият парламент реално отражение на волята на българите. Това заяви президентът Румен Радев, който днес на "Дондуков“ 2 заедно с вицепрезидента Илияна Йотова проведе консултативна среща с представители на ПП "Има такъв народ“.

Държавният глава подчерта, че в рамките на консултациите трябва да бъде чуто и мнението на извънпарламентарните партии по важните въпроси за предстоящите избори - как да се запази здравето на хората, да се гарантира правото на вот както на българите под карантина, така и на нашите сънародници в чужбина, как да се гарантира надеждност на машинното гласуване и как да има равнопоставена и ефективна предизборна кампания. "Целта е всички заедно – и институции и партии, да търсят най-доброто решение в интерес на българите“, посочи президентът.

“Според нас в една демократична държава така трябва да се постъпва и да се водят консултации с най-широк кръг политически представители", посочи заместник-председателят на "Има такъв народ“ Тошко Хаджитодоров, като подчерта, че в процеса за честни избори е важно да се чуе всяко мнение. Филип Станев от Изпълнителния съвет на "Има такъв народ“ изрази съмнения за честността на предстоящите избори, заради това, че те ще бъдат организирани от настоящото управление.

По време на срещата беше обсъдена сигурността при машинния вот, както и възможността за предоставяне на възможност за снимане с лични телефони в реално време в изборните секции за постигане на повече прозрачност и доверие в изборния процес. Обща бе позицията, че е важно възможно най-скоро да има яснота за доставката и подготовката на машините за гласуване, както и за здравния протокол за изборите, който правителството все още не е представило.

Представителите на "Има такъв народ“ призоваха организацията на изборите и датата, на която ще се проведат те, да бъдат такива, че максимално да бъде насърчено участието на гражданите във вота. Обсъдена бе възможността за законодателна промяна, с която да се даде възможност и представители извънпарламентарни партии да участват в секционните избирателни комисии, за да могат те да бъдат попълнени в случай на необходимост, а и за постигане по-голяма прозрачност на изборния процес.

Обща бе и позицията, че усилията на всички партии и институции трябва да бъдат обединени, за да се постигне доверие в изборния процес и висока избирателна активност, която да излъчи легитимен парламент.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Среща на "Няма такъв народ" с "Има такъв резил"
0
 
 
КЪДЕ СИ ТРЪГНАЛ БЕ ЧЕРВЕНА МУТРО.ТОЛКОВА МНОГО СИ ИЗПАДНАЛ,ЧЕ НИКОЙ НЕ ТЕ ИСКА.ЮМРУКА Р.РАДЕВ Е ПОДЛОГА.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: