Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Румънецът, който прегази детенце, няма да лежи в затвора
Автор: Пламена Николова 09:26 / 24.06.2020Коментари (22)703
© bTV
Варненският окръжен съд призна за виновен 32-годишния румънски гражданин Крецу А., за това, че причинил по непредпазливост смъртта на 4-годишно дете с управлявания от него автомобил, съобщиха от пресслужбата на съда. 

Пътно-транспортно произшествие възникна на 29.06.2019г., около 17 часа на паркинг в Морската градина. Семейството на малкото момиче платило таксата за паркинг и се отправило към своя автомобил. Детето изостанало и не се движило заедно с родителите си. В същия момент Крецу А. подходил към паркинга с автомобила си и тъй като бариерата била вдигната влязъл в него. Румънският гражданин имал пряка видимост към цялата площ на паркинга. Движил се на първа предавка, като едновременно с процесния автомобил се движела и малката пешеходка. Крецу А. не видял детето и го ударил с предната дясна част на автомобила. Непосредствено преди удара скоростта на автомобила била около 7,75 км/ч. Детето залитнало и паднало под колата. Бащата на 4-годишното момиченце и събралите се хора дали указания на Крецу А. да върне автомобила назад, което и той направил последователно на три пъти. При второто движение назад, предно ляво колело преминало през главата на детето, което в следствие на тежката травма починало.

Делото беше решено в едно заседание, след като пред съда подсъдимият призна изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт. Той отказа да се събират други доказателства в съдебната фаза. В този случай, съдeбният състав е задължен да уважи искането на защитата за провеждане на съкратено съдебно следствие. При тази процедура, според НПК при постановяване на осъдителна присъда, наказанието "лишаване от свобода“ задължително се намалява с 1/3.

Родителите на пострадалото дете бяха  конституирани като частни обвинители в процеса.

Престъплението, в което е обвинен Крецу А. се наказва според НК с "лишаване от свобода" от 2 до 6 години.

От експертното заключение на автотехническата експертиза е видно, че причина за настъпване на ПТП от техническа гледна точка е липсата на упражнен постоянен визуален контрол от страна на обвиняемия и липсата на адекватна реакция, въпреки техническата възможност за възприемане на пострадалото дете, като опасност.

Съдебно - химичната експертиза не е установила наличие на алкохол в кръвта на Крецу А.

В последната си дума пред съда подсъдимият заяви, че искрено съжалява за инцидента. Той сподели, че неговото семейство от години прави опити да има свое дете и отнемането на живота на това малко момиче е неговото наказание.

Държавното обвинение поиска на Крецу А да бъде наложено наказание "лишаване от свобода“ към средния размер, предвиден за това престъпление в НК. Частното обвинение пледира за максималния размер.

За извършеното престъпление, тричленният състав на Варненски окръжен съд наложи на Крецу А. наказание "лишаване от свобода“ за срок от 2 години, което намали с една трета до 1 година и 4 месеца, като отложи изпълнението на наказанието с изпитателен срок от 3 години. Румънският гражданин е лишен от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година и 6 месеца.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Варна, в 15-дневен срок от днес.

Още по темата: общо новини по темата: 6
29.06.2020 »
12.02.2020 »
28.08.2019 »
12.07.2019 »
30.06.2019 »
30.06.2019 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Една от малкото присъди в тази наша абсурдна държава с която се съгласявам. Съжалявам и изказвам съболезнования за тежката загуба на семейството на това невинно дете, но не може да си оставиш детето да лежи на паркинг на метри разстояние от теб! Паркинга е за коли, а не за деца и не е детска площадка. Най-тежката цена, за секунди невнимание на родителите. Съболезнования към това момче, което дойде на разходака, без да нарушава никакви правила се превърна в убиец на детенце, което ще му тежи цял живот. Преобърна живота му и този на семейството му доживот. Без вина-виновен за цял живот с или без присъда.
0
 
 
Докога ще оправдават е убийците на хора
0
 
 
Убийците са безнаказани. Жертвите са виновни.
+1
 
 
По каква причина няма да лежи в затвора?рџ? 
0
 
 
И румънците са едни.Гадни мамалигари.
+1
 
 
Лозане, пак ли прибрахте рушвета? Съдиите са за затвора!
+1
 
 
Е много ясно, че няма да лежи какво е направил толкова..?! Кара си в моркста градина и прегазва деца - няма проблем всичко е точно!
Aнонимен
на 24.06.2020 г.
+1
 
 
1 година и 4 месеца, като отложи изпълнението на наказанието с изпитателен срок от 3 години - толкова ли струва животът на едно детенце? Колкото дребна кражба? По-добре бащата да го беше удушил на място.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: