Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Румяна Коларова: Нинова да не гледа на Радев като на чужд на БСП
Автор: Йоланда Пелова 17:24 / 04.04.2023Коментари (0)380
© Фокус
Ако Корнелия Нинова гледа на Румен Радев като на човек, който е чужд на БСП, то в никакъв случай не може да гледа на хората, които формират "Левицата" като на хора, които са чужди на БСП. Те могат да кажат, че са БСП толкова, колкото тя. Това заяви в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на Радио "Фокус“ проф. Румяна Коларова, председател на Българската асоциация за политически науки.

"Да се биеш в гърдите и да кажеш "Аз съм БСП и аз съм оцеляла и тези отвън са моите врагове или убийци“ просто не е редно“, допълни Коларова.

По думуте й не знаем кой е по-виновен за сегашното състояние на БСП – тези, които напуснаха партията или тези, които останаха в БСП. "Истината е, че състоянието на БСП в никакъв случай не е по-добро днес, отколкото е било преди една година. Тогава БСП триумфално влизаше във властта, очакваха се големи позитиви не толкова за избирателите, колкото за самата партията, а виждате, че състоянието й е същото“, коментира Румяна Коларова.

На въпрос очаква ли се положителна промяна след неделния вот, професорът посочи, че: "Пет поредни пъти парламентът беше неефективен при излъчване на изпълнителна власт. Единия път беше излъчена, самата тя се оказа недостатъчно ефективна“. Коларова е на мнение, че в парламента в момента има една партия, която няма със сигурност да участва в управлението и това е "Възраждане“.

По темата защо основните партии още не са коментирали публично резултатите, Коларова отговори, че "има два различни типа реакции – единият е като ГЕРБ, който много предпазливо се държи пред медиите, мисля че "Продължаваме промяната“ бяха готови да имат медийна изява в изборната нощ и в някаква степен резултатът беше много неочакван за тях... В политиката обратите са възможни. Очакването, че ще получиш 5% повече от това, което социолозите предвиждат е доста голяма наивност“.

"Неспособността на политиците да предложат устойчиво управление обезсмисля усилията на избирателите. Затова се ходи на избори. От тази гледна точка мисля, че в този случай, когато говорим за пети пореден опит, санкциите или негативната реакция на избирателите ще бъде много по-силна“, коментира Коларова и даде пример с ИТН, който отказа през юли 2021 г. да формира правителство.

Тя анализира, че гласуването за ИТН е наказателен вот спрямо "Продължаваме промяната“ и в момента са върнати гласове, които на предходни избори са били дадени за ПП. "Ноември 2021 г. беше период, когато огромна част от избирателите на ИТН преминаха към ПП, така че там този обмен на избиратели е напълно резонен“, заключи професорът.

Още по темата: общо новини по темата: 872
21.06.2023 »
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/146 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2022/2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: