Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Румяна Манева: Учителю, мълчи и търпи!
Автор: Екип Ruse24.bg 10:36 / 05.10.2011Коментари (1)1059
© Ruse24.bg
Румяна Манева, кандидат за общински съветник
от Синята коалиция + ВМРО публикува следното обръщение по повод Деня на учителя:

Ако не знаете, има и такъв празник. Дори мнозина учители не си спомнят за неговото съществуване, а тези, които си спомнят, едва ли са в празнично настроение.И защо ли да празнуват - какво от сферата на нашето образование е за празнуване?

Дали това, че децата намаляват и учителите някой ден може да са повече от учениците...
Или това, че учебниците се пишат от екипи, които се състезават чие творение да е по-тежко и с повече термини, та да е по-тежък и хонорарът...Същите тези "тухли" в чантите изкривяват гръбнаците на децата ни и по-скоро тормозят със сложността си, отколкото да помагат на подрастващите...
Какво му е за празнуване това, че българските ученици все повече не желаят да четат и да знаят, а някои дори го заявяват нагло в очите на своите учители, но искат дипломи. 


И защо не, та те знаят наизуст толкова чалга текстове!...Празнично, нали! Какво да празнуват днешните български учители - високо образовани и в по-голямата си част отговорни професионалисти, които са притиснати до стената от една закостеняла, изпълнена с бумащина и дори елементи на феодални порядки система?! Система, която след мощната учителска стачка през 2007г. отмъсти на учителите, защото дръзнаха да искат истинска промяна в същата тази система и в стандарта си на живот, който бе унизително нисък.

Как отмъсти ли? "Хвърли" в ръцете на директорите пари "на ученик" и не се интересува, че цените на тока, топлото, водата, консумативите, ремонтите растат и че за учителски заплати остават все по-малко пари. Обаче учениците се интересуват и разбраха, че, ако не за друго, то поне ще ги търпят в училището, защото иначе ще отидат в друго училище заедно с "паричките", които държавата дава.
Учителю, мълчи и търпи! Ти си закрепостен за "делегирания бюджет" и ако не търпиш дивотиите на някои свои ученици - заплатата ти просто ще се стопи така, както се стопи илюзията за ученолюбието на българите... Каква пошлост и унижение!...


Държавата бяга от отговорността да промени системата, като завоалира всичко в мъгляви програми и визии, от които не се вижда в близко бъдеще да се случи нещо, което да си заслужи празнуването.

Ако някой все пак е намерил основание да празнува, то сигурно поводът за това е, че все още има хора, които искат да работят като учители.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.10.2011 г.
0
 
 
Когато в образованието са водещит фиансовите принципи, а не образователните - резултатът е на лице. Всеки може да си прави какното си иска, а ти не можеш да кажеш нищо, защото....!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Хороскоп за деня
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Лято 2024
Стрелба по Роберт Фицо
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: