Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Русенци могат да получат безплатни климатици
Автор: Екип Ruse24.bg 12:07 / 28.04.2023Коментари (0)493
©
От 2 май русенци ще могат да кандидатстват в третия етап от приема на документи в изпълнение на основната фаза на интегриран проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" - LIFE-IP CLEAN AIR. Предвижда се да бъдат подменени отоплителните уреди на домакинства в града и с климатици, освен с включените до този момент отоплителни уреди на пелети и газ. Кандидатстването ще остане отворено до изчерпване на финансовия ресурс по проекта, но не по-късно от 30 април 2024 г.

В основната фаза на проекта ще могат да се включат гражданите, живеещи в Русе, както и тези, обитаващи кварталите "Средна кула“, "Долапите“, "Образцов чифлик и с.о. "ДЗС“, които са собственици на жилища, отопляващи се на дърва или въглища. Имотът, за който се кандидатства за подмяна на отоплителното оборудване, трябва да се ползва само за жилищни нужди и на адреса да няма регистриран търговец по смисъла на Търговския закон. Важно условие е и кандидатът към момента на подаването на документите да е заплатил дължимите местни данъци и такси за недвижимия имот, в който ще се подменя отоплителният уред.

Всеки от одобрените кандидати за участие в основната фаза ще получи безвъзмездно:

•    демонтаж на съществуващото старо отоплително оборудване, работещо на дърва и/или въглища, изнасянето от жилището натоварването на превозното средство, транспортирането и предаването му за рециклиране;

•       доставката, пренасянето до мястото на монтажа и монтажът на ново отоплително оборудване в жилището на одобрения кандидат, гаранционен сервиз на доставеното и монтирано ново отоплително устройство в рамките на гаранционния срок, при условие на спазване от страна на одобрения кандидат на изискванията за правилна експлоатация, поддръжка и годишна профилактика;

•        годишен технически профилактичен преглед и профилактика на доставеното ново отоплително оборудване – еднократно в периода след първия и преди втория отоплителен сезон, считано от доставката и монтажа на новото отоплително оборудване;

•          предоставяне на инструкции за експлоатация и поддръжка на новото отоплително оборудване на български език;

•          обучение на място при доставката и монтажа на новото отоплително оборудване за неговата експлоатация и поддръжка.

         Повече информация за реда, условията за кандидатстване и критериите за допустимост, както и документи за участие, можете да намерите на интернет страниците на Община Русе в Раздел "Новини“.

Документите за кандидатстване могат да се подават всеки работен ден от 8:30 до 12:00 ч. и от 13:00 до 17:30 ч. в центъра на общината за прием на документи на следния адрес: ул. "Олимпи Панов“ №6, ет. 4, ст. 2.

За допълнителна информация: Местен информационен център на проекта - тел. 082 506 792.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: