Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Русенци вече могат да се похвалят с градски транспорт на европейско ниво
Автор: Екип Ruse24.bg 14:55 / 07.10.2019Коментари (0)747
©
За пръв път от близо половин век паркът на обществения транспорт в Русе ще се попълни с чисто нови автобуси и тролейбуси.

Това е добрата новина от днешния ден. Тя става факт след като днес в Министерството на околната среда и водите кметът на Русе Пламен Стоилов подписа административния договор за безвъзмездна финансова помощ по проект "Подобряване качеството на атмосферния въздух чрез закупуване и доставка на електрически превозни средства за шосеен транспорт – електрически автобуси и тролейбуси за Община Русе“. В резултат на изпълнението му, Община Русе ще  закупи електрически транспортни средства за нуждите на обществения транспорт – 20 броя електробуси и 15 броя тролейбуси. Общата стойност на проекта е 46 772 166,30 лв.

Освен чисто новите транспортни средства, които ще бъдат достъпни за хора с увреждания и майки с колички, ще бъдат монтирани 24 нови станции за зареждане в тролейбусното депо. Ще се ремонтира и контактната мрежа на няколко локации в града (кръстовището до Симовата мелница, трасето от Симова мелница до Централна ЖП Гара, както и обръщалото пред Централна ЖП Гара) и ще се замени с нов модел, който има дистанционно управление. Предвидено е  и осигуряване на необходимата инфраструктура за експлоатация на новопридобитите превозни средства чрез система за автоматично позициониране на превозните средства, система за видеонаблюдение и система за информация на пътниците в реално време.

Проектът цели опазване на околната среда чрез подобряване характеристиките на превозните средства, обслужващи общинския транспорт на територията на община Русе чрез замяна на остарелия и амортизиран подвижен състав (произведен 1982-1984 г.) с нови съвременни електрически транспортни средства. Това ще доведе до намаляване на вредните емисии във въздуха, намаляване на шума и значителна икономия на енергия. В резултат ще се подобри надеждността, комфорта и времето за придвижване на пътниците.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Застреляха Алексей Петров
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: