Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Русенските компаньонки не плащали патентен данък
Автор: Екип Ruse24.bg 10:55 / 21.12.2011Коментари (6)1404
©
София, Варна и Русе са без заложни къщи. Бизнесът на фирмите за залог на вещи срещу пари обаче процъфтява. Въпреки това се оказва, че нито една от тях не плаща патентен данък и не се е декларирала в общината, показа проверка. Дейността на компаньонките и гадателките в цялата страна също попада в сянка. Мнозина от работещите в двата бранша също не плащат патентен данък.

В столицата и в морския град заложните къщи трябва да плащат по 28 000 лв. всяка година налог за патент. В кметските хазни обаче от тях не е влязъл нито лев. Общинарите обясняват това с вратички в закона. Ако са се регистрирали като юридически лица, а не като еднолични търговци, тогава могат да работят и без патент, уточниха от "Московска" 33. Шефката на дирекция "Местни данъци" във Варна Венцеслава Коева допълни, че патентен данък дължат физическите лица и едноличните търговци, които не са регистрирани по ДДС. Оказва се, че заложните къщи в морската столица са обикновено ООД-та, които се водят на директен отчет в НАП-Варна.

Най-нелегалният бизнес е платената любов и врачуването. В София, Варна, Русе, Кърджали, Стара Загора, Пазарджик, Велико Търново нито една компаньонка не плаща налог за патент. Затова от данъчните в повечето градове се заканват, че ще правят проверки.

За жриците на любовта в различните градове са определени налози от около 3 до 6440 лв. В Стара Загора например таксата е в зависимост от това къде се забавляват мераклиите - в центъра или в крайните квартали. "Никой не къса билетчета на клиентите си, а освен това най-древната професия у нас се упражнява нелегално под различни миловидни прикрития като студия и центрове за масаж, запознанства и т.н.", вдигат безпомощно ръце общинари и данъчни. А за масажистки налогът вече е от 500 до 1000 лв.

В Бургас пък само една жрица се е издължила на общината. Бирниците в Свищов пък се натъкнали на любопитен случай. Преди години, когато местните данъци са се събирали от НАП, зевзек от града се пошегувал и се опитал да внесе пари от името на момиче за компания, разказа шефът на "Местни данъци и такси" Цветомир Енев. Гадателките и екстрасенсите също масово бягат от данъци. Ясновидките, заявили дейността си в София, са три, но само една от тях е платила за патента си. На светло работят и по една врачка в Бургас и Варна. Предсказващите бъдещето трябва да броят между 2 хиляди лева до 5600 лв. годишно, като във всеки град налогът е различен. На пръсти се броят и платилите патентен данък масажисти и биоенерготерапевти. Най-нисък е патентният данък за фризьори и бръснари. Той варира между 60 и 608 лв.

Източник: в. "Стандарт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Бе за `къф патентен данък ми говориш бе, аланкоолу! Да не са измислили топлата вода! Еййй, аман от завършили с дисагите...
0
 
 
Докато не узаконят проституцията, няма как да ги хванат да плащат данъци нито "компаньонките" нито посредниците. Има "челен опит" по света. Да видят нашите управници как го правят там.
+2
 
 
Голяма глупост. Повечето в този бранш 'живеят' ден за ден и нямат нищо, ниско образовани са и данъчните не ги интерисуват (плащат ДДС когато пазаруват). Да се опитат да обложат сводниците - имуществото привишава в пъту декларираните доходи.
Aнонимен
на 21.12.2011 г.
-1
 
 
Това говори за лоша финансова политика на министър Дянков и Правителството.
Aнонимен
на 21.12.2011 г.
0
 
 
работата много намаля - няма пари - има криза в бранша
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: