Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
С 10% ще облагат наградите от тотото, лотариите и залозите
Автор: Екип Ruse24.bg 16:36 / 02.09.2018Коментари (8)1336
© Ruse24.bg
С 10 на сто ще се облагат наградите от лицензираните хазартни игри – тото, лотарии, залози и др. Това предвиждат промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ), публикувани за обществено обсъждане от Министерството на финансите. Промените се правят чрез изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане, съобщава "Труд". Досега паричните и предметните печалби, получени от участие в хазартни игри, бяха в графата необлагаеми доходи.

Същевременно се предвижда увеличаване размера на предметната печалба с незначителна стойност, която е необлагаема – от 30 лева става 100 лв. Данък върху печалбите от хазарт се предлага за пореден път в последните години. До края на септември всеки може да коментира предложенията на портала за обществени консултации – strategy.bg. Заедно с промени в Закона за корпоративното подоходно облагане се предлагат поправки в още 10 закона – за данъците върху доходите на физическите лица, за местните данъци и такси, за акцизите и данъчните складове, за ДДС, за счетоводството и други. Според експерти целта на тази законодателна технология е да не може да се предлагат алтернативни текстове.

В промените се предвиждат някои облекчения за гражданите. Предлага се да отпадне задължението за прилагане на служебна бележка от работодател към годишните данъчни декларации за физически лица от 1 януари 2020 година. Срокът за подаването им ще започва от 10 януари, вместо от Нова година и ще продължи да бъде до 30 април. Припомняме, че всяка година НАП отчита по няколко ентусиасти, подали годишните си данъчни декларации онлайн в първите минути на 1 януари.

Друго предложение е да се удължи срокът, в който се ползва 5% отстъпка от данъка при подаване на декларация онлайн – вместо до 31 януари да е до 31 март. Това обаче също е предвидено да влезе в сила от 2020 г. Годишната данъчна декларация на самоосигуряващите се лица за доходите от 2019 г. нататък е предвидено да се подава само по електронен път. Предлагат се и промените в процедурите за данъчни облекчения. За приспадането на данъци от лихва по ипотечен кредит за млади семейства отпада подаването на декларация от съпруга/та, че няма да ползва облекчението за съответната данъчна година. Вместо това се предвижда при нарушениe и двамата съпрузи да връщат ползваното неправомерно облекчение. Сходни промени са разписани и за данъчното облекчение за деца.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тотото са големи мошеници.Нищо не печеля от тях.
+1
 
 
А как ще се процедира с предметните награди. Пример: Печелиш кола на стойност 30 000 лв , трябва да платиш кеш 3 000 за нея ли ? Това правителство не се наяде , данъци , такси , измами , корупция. До кога !!!
0
 
 
А дали ще се връщат 10 процента ако не печелиш нищо?Най-добре би било да се спрат вече тези игри -така наречени "Национални Лотарии"
0
 
 
Правилно ли съм чула, че се очаква и данък дишане на въздух и данък ... таковане?
0
 
 
Е много ясно, като бачкам плащам данък, а търкачите на билетчета и нещастниците в казината да не плащат.... трябва да им е поне 30% за да има отказващ ефект.
0
 
 
Е много ясно, че ще сложите данък и върху печалбите. То не беше данък ЛИХВА, вдигане на данък автомобил. Сега веднъж данък от организатора на тотото и после и от обикновения човек... Браво на вас МИЗЕРНИЦИ
+1
 
 
А кога ще направите промени да се приспадат от данъка 10 процента дарения за спорта?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: