Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
–усе
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
—јў, Ѕългари€ и още девет държави: –уси€ не е донесе свобода на ≈вропа преди 75 години
јвтор: ≈кип Ruse24.bg 09:14 / 08.05.2020 оментари (43)254
©
ћайк ѕомпео и ¬ладимир ѕутин
ƒържавни€т секретар на —јў ћайк ѕомпейо и девет външни министри на страни от ÷ентрална и »зточна ≈вропа, сред които и Ѕългари€, за€виха по повод 75-годишнината от кра€ на ¬тората световна война, че победата на съюзниците не е донесла свобода на ц€ла ≈вропа, предаде ј‘ѕ.

¬ съвместно из€вление по повод 75-годишнината от кра€ на ¬тората световна война ѕомпейо и колегите му от Ѕългари€, ≈стони€, Ћатви€, Ћитва, ѕолша, –умъни€, —ловаки€, ”нгари€ и „ехи€ почетоха жертвите и "всички войници, които са воювали за победата над нацистка √ермани€".

“е обаче използват повода, за да отбележат, че май 1945 г. "не е донесъл свобода на ц€ла ≈вропа", тъй като —ъветски€т съюз е наложил комунистически режими в ÷ентрална и »зточна ≈вропа.

ћинистрите за€в€ват още, че "манипулирането на историческите събити€, които са довели до ¬тората световна война и разделението на ≈вропа след нейни€ край, е достойно за съжаление усилие да се фалшифицира истори€та".

Ќеотдавна руски€т президент ¬ладимир ѕутин и други руски високопоставени официални представители обвиниха ѕолша, че е допринесла за избухването на войната. ќсвен това ћосква многократно се е опитвала да омаловажи сключени€ тайни€ пакт ћолотов-–ибентроп за под€лба на ≈вропа между ———– и √ермани€, сключен през 1939 г. малко преди избухването на ¬тората световна война, отбел€зва ј‘ѕ.

«ареждане! ћол€, изчакайте ...
-1
 
 
ѕлатени политици...!!! јмериканците като им кажат да пръднат , те се насират...!!!
0
 
 
≈вропа никога не е била свободна, ако н€кой посмее да го каже, да го докаже!
0
 
 
√ермани€ е била финансирана и от јнгли€, ‘ранци€ и —јў. —лед ћюнхен, 28 септември 1938г. следва гол€м търговски обмен между √емани€ и тези страни, а също и техни инвестиции в √ермани€. јнгли€ например внас€ самолетни двигатели, щатите инвестират в петролната, химическата и автомобилната промишленост, ‘ранци€ - в танковата и др. јмериканците дават на √ермани€ формулата за изкуствени€ бензин, след падането на ‘ранци€ заводите "–ено" произвеждат танкове за ¬ермахта, рафинериите на –окфелер, снабд€вани с петрол ѕрескот Ѕуш работ€т до кра€ на войната, без да са бомбардирани от съюзниците. ќсвободител€ на ≈вропа от фашизма безспорно е ———–, колкото и да не се харесва на западните плутокрации. Ќа «ападни€ фронт √ермани€ е воюва с 60 дивизии, а срещу ———– - с 200. —јў и јнгли€ унищожават 80 пъти по-малко хитлеристи в сравнение с „ервената арми€ на ———–. ѕо време на войната на фронта, в немските лагери или от раните си умира всеки шести руснак и още много след войната. ¬ –уси€ н€ма семейство което да не е дало жертви във ¬тората —ветовна война. ———– дава повече жертви от всички участници във ¬тората —ветовна война - взети заедно и затова за –уси€ това е ¬елика ќтечествена война, който освобождава ≈вропа от фашизма. «а съжалени€ победен е само хитлеризъма, но не и национализма. ¬ечна памет и на бойците от –уската освободителна арми€, на патриотичното казачество и на всички европейски доброволци, загинали в битка или убити в следвоенните лагери на победителите! ѕоклон герои, не сте забравени!
0
 
 
Ќе Ѕългари€,а ‘ашистки утрепки от рода на тази —вин€ го казват.
на 08.05.2020 г.
0
 
 
јко оставим това което сме чели,то поне сме гледали архивни кадри от филмови ленти. » там е видно как в столиците и градовете на тези страни с огромен ентусиазъм и щастие посрещат съветските войски.¬ойната започва м. септември 1939 г. а втори€т фронт е открит чааааак юни 1944 г. за да си вземат н€кои мечтаното си парче от тортата.
+1
 
 
«а да не се налага вс€ка година от ÷ентрална и »зточна ≈вропа да напомн€ме за цената, ко€то платихме за този "мир", тр€бва най-накра€ да се сложи знак за равенство между национал-социализъм и съветски социализъм. Ќ€ма значение, че —јў и ¬еликобритани€ са били съюзници със ———– във втората фаза на войната. ƒължат ни това заради компромиса през 45-та. “е зна€т, че между —талин и ’итлер н€ма разлика и „ърчил още същата година има план за военни действи€ срещу ———–, а американски€т герой от войната ген. ѕатън казва "» какво направихме? –азоръжихме германците, но не освободихме ≈вропа. »згубихме войната." ћалко по-късно ѕатън загива в мистериозна катастрофа. —лед това левите сили на «апад постепенно прав€т така, че свастиката остава забранен символ, а сърпът и чукът не са.  ато се поправи тази несправедливост, ц€ла ≈вропа ще може спокойно да отбел€зва кра€ на войната.
Aнонимен
на 08.05.2020 г.
-2
 
 
» предни€ месец пак стана нещо от „ернобил,премина облак с радиаци€.јми,целта им е пак да ни натров€т !
+1
 
 
Ќ≈ Ёјя¬»’ј Ћ» „≈ јћ≈–» јЌ÷»“≈ »ЁЅ»’ј » ѕ–ќƒЏЋ∆ј¬ј“ ƒј »ЁЅ»¬ј“ ’ќ–ј ¬Џ¬ ÷≈Ћ»я —¬я“ „–≈Ё ≈ —ѕ≈–»ћ≈Ќ“» —Џ— Ќј… –јЁЋ»„Ќ» ¬»–”—» ???????? Ќ≈ Ёјя¬»’ј Ћ» „≈ , ¬—»„ » “≈––ќ–»—“»„Ќ» √–”ѕ»–ќ¬ » јћ≈–» ј √» —ЏЁƒј¬ј » —ѕќЌ—ќ–»–¬ј Ёј ƒј ƒј —Џ—»ѕ¬ј ƒЏ–∆ј¬» » ѕ–ј¬» ѕ–≈¬–ј“» —¬јЋя ѕ–ј¬»“≈Ћ—“¬ј ????????? Ќ≈ Ёјя¬»’ј Ћ» „≈ јћ≈–» ј ѕ–ќƒј¬ј Ќј… ћЌќ√ќ ќ–Џ∆»я , » –јЁѕ–ќ—“–јЌя¬ј ¬—я ј Џ¬ ¬»ƒ ƒ–ќ√» ???????? ƒј Ѕ–ќя Ћ» ќў≈ ????? „≈ ¬Џ¬  јѕ»“јЋ»—“»„≈— »я —¬я“ Ѕќ√ј“»я —“ј¬ј ќў≈ ѕќ Ѕќ√ј“ Ѕ≈ƒЌ»я ќў≈ ѕќ Ѕ≈ƒ≈Ќ !!!!!!!!! ¬»∆“≈ ’–ќЌќЋќ√»я“ј ј√–≈—ќ–ј јћ≈–» ј  ќЋ ќ ƒЏ–∆ј¬» ЌјѕјƒЌј » ѕ–ќƒЏЋ∆ј¬ј ƒј Ќјѕјƒј —Џ— Ќј… –јЁЋ»„Ќ» ЋЏ∆» »  Ћ≈¬≈“» ,,,,,јћ≈–» ј =  ќЋќЌ»Ёј÷»я » “≈––ќ– 100% , јћ≈–» ј ≈ √ЋќЅјЋЌј“ј ЁјѕЋј’ј Ёј ћ≈∆ƒ”Ќј–ќƒЌ»я ћ»– Ќј ѕЋјЌ≈“ј“ј 100%
+1
 
 
ј да ве... на крив ..... космоса му пречи рЯШВ
+1
 
 
»нтересно какво щеше сда стане ако съветската арми€ бе спр€ла на границите си,дали другата част на ≈вропа щеше да се освободи от хитлеристите ? ≈два ли. ƒали щ€ха американците да се включат с десант в ≈вропа - едва ли. ќкупирана западна ≈вропа от икономическа гледна точка напълно ги устройваше. ≈,тогава не разбирам ц€лото това мрънкане !
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« —ептември 2020 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
јктуални теми
ѕарламентарни избори 2021 г.
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
√рипна епидеми€ обхвана страната
22 септември 2018
Ћ€то 2020 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в –усе и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
–усенци във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Ruse24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Ruse24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: