Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
СДС: Днес почитаме жертвите на комунистическия лагер в Белене
Автор: Екип Ruse24.bg 12:42 / 01.06.2020Коментари (4)559
©
На 1-ви юни почитаме жертвите на комунистическия лагер на остров Персин край Белене. Днес не можем да отидем там, както всяка година, заради извънредната ситуация. Но се молим за успокоение на душите на невинните хора, измъчвани, избити, унизени, защото не са приемали да бъдат мачкани от режима. Защото не са прекланяли глави пред заграбването на земята и насилственото отнемане на имущество. Защото не са се примирявали с наглото потъпкване на човешкото достойнство, убийствата и престъпленията на комунизма. Защото са отстоявали човешкото си право на свобода и щастие, които са били трън в очите на тоталитарния режим. Техните жестоки мъчители, които са избегнали човешкото правосъдие, ще се изправят пред Божието!", се пише в декларация на Съюза на демократичните сили изпратена до медиите.

"Много наследници на този човеконенавистен режим днес се опитват да омаловажават, и дори да иронизират случилото се в лагерите на смъртта. Не желаят да признаят вината на партията-майка и да се покаят. Отказват да се извинят за престъпленията на комунизма и мимикрират в партия, която се представя за проевропейска, но всячески се опитва да тегли България извън демократична Европа. За тях жертви и палачи няма! Има светло комунистическо минало, към което гледат с носталгия и се опитват да увличат младите хора в  тази заблуда".

"Затова в дни като днешния не трябва да мълчим, а да припомняме, да казваме високо истината за комунизма! Да се покланяме пред невинните жертви и да се молим за душите им, но да не забравяме палачите и техните защитници! Поклон пред мъчениците и вечен позор за мъчителите".






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Стига бе. Наистина ли има още останки на онова СДС? Май останаха само колкото да има кой да оплаква символите им. Иначе никой няма да се сети за тях и крадливото им управление. А дали тези по лагерите са били каймака на интелигенцията е доста спорно като се има предвид какви наследници им са се пръкнали.
Aнонимен
на 01.06.2020 г.
0
 
 
Ей, дебиле!! Какво са построили бе, комунде залупено - грандомански заводи, повечето от които работеха на държавни дотации...магистрала "Тракия", от София до Бургас - за 20 години строене, стигнаха до Пловдив...за "Хемус" да кажа ли? Поне недей да се гавриш с паметта на хора, които са убивани просто защото са били интелигентни, богати или са разказали някой виц за червените цървули! Нещастник!!!
Aнонимен
на 01.06.2020 г.
0
 
 
Почетете и тези от Скравена,защото всички сте к**ви !!! Бивши "комунисти",правещи се на демократи !!! е*ахте майката на народа и държавата с вашите сметки,кражби и далавери !!!
Aнонимен
на 01.06.2020 г.
0
 
 
О-о! Я стига сини боклуци! Вижте докъде докарахте страната!Комунистите я построих а вие я разграбихте! За това такива като вас са ги пращали в Белене!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: