Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
СДС иска оставката на председателя на Агенцията за бежанците заради отказано убежище на руски граждани
Автор: Екип Ruse24.bg 10:55 / 15.12.2022Коментари (0)315
©
Призоваваме президента на Република България незабавно да поиска оставката на председателя на Агенцията за бежанците и да предостави убежище на руската гражданка Ирина Дмитриева и нейната дъщеря, страдаща от рядко генетично заболяване, информира пресцентърът на СДС.

Българските институции са отказали убежище на двете рускини и по думите на Дмитриева, според Агенцията за бежанците, Руската федерация е демократична държава и не би следвало тя да има притеснения да се върне там, се казва в декларацията на СДС.

В СДС сме категорични, че висш държавен служител в страна-членка на ЕС, който нарича демократична Путинова Русия, убиваща невинни хора в Украйна и смазваща всеки опит за опозиция и съпротива, е несъвместим с поста си.

Това е скандал, който слага петно върху евроатлантическата ни принадлежност! Отговорност за него ще носи лично Румен Радев, ако не вземе мерки за отстраняването на председателя на Агенцията за бежанците.

Ирина Дмитриева определя себе си като активен противник  на Путин и не желае да се върне в Русия, където е била арестувана заради несъгласие с агресията в Украйна.

СДС не приема разделянето на хората, които са принудени да напуснат родината си заради човеконенавистната политика на Путин, според тяхната националност. България с широко отворени врати и сърца прие украинските бежанци, а не желае да помогне на руска майка с болно дете, която бяга от същия режим!

За демократична партия, каквато е СДС, човешките права са първостепенна ценност, независимо от националната принадлежност. Ние сме против режима в Руската федерация, а не против руския народ.

Случаят с Ирина Дмитриева поставя болезнени въпроси за конюнктурното функциониране на нашите институции, където човешките съдби са просто суха материя, затворена в папка.

Надяваме се случаят на Ирина Дмитриева да бъде преразгледан и тя да получи закрила и сигурност в България, се казва в прессъобщението.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: