Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
СФСМВР в протестна готовност, иска оставки!
Автор: Пламена Николова 12:57 / 27.06.2020Коментари (0)554
©
Поради крайно неудовлетворителен отговор от страна на ръководството на Министерството на вътрешните работи СФСМВР е принудена да обяви протестна готовност и на заседание на Федеративния съвет да обсъди възможностите за провеждане на ефективни протестни действия, се съобщава в позиция на синдикалната организация, изпратена до Varna24.bg.

Ето и подробностите:

Без да поставя под въпрос правомощията на министъра на вътрешните работи по отношение на кадровата политика и управлението на системата, СФСМВР счита, че има достатъчно основания да настоява за промени в ръководството на Дирекция "Правно-нормативна дейност“.

Федерацията информира,  че въпреки положените през последните години усилия,  нейните членове и всички служители в МВР продължават системно да са потърпевши от неспособността на Дирекция "Правно-нормативна дейност“ да предложи на ръководството на Министерството адекватни решения на проблеми, засягащи пряко професионални и икономически интереси на служителите.

Няколко примера:

На базата на необективно правно становище беше манипулативно наложено решение за повишаване на основните заплати за 2020 г. след неоснователно от юридическа гледна точка позоваване на макрорамката на републиканския бюджет и политиката по доходите на правителството.

Липсва обосновано и обективно становище по заплащането на извънредния труд, положен от служители, работещи на ненормиран работен ден.

Липсва обективно правно становище по приравняване на положен от служителите нощен труд към дневен и съответното заплащане за това, въпреки налична в достатъчен обем съдебна практика в полза на служителите.

Липсва желание или компетентност да се прецизира регламентацията на правоотношенията на държавните служители със статут по Закона за държавния служител.

Липсва обективно и всеобхватно правно становище, което еднозначно да определя статута на служителите на МВР, които се явяват като вещи лица в съдебни заседания за защита на изготвени от тях експертизи. 

(СФСМВР е готова да предостави аргументи и доказателства в подкрепа на изложените примери.)

За липсата на адекватни предложения към ръководството на МВР, които биха помогнали да се избегнат подобни конфликтни ситуации, пряка отговорност носи ръководството на дирекция "Правно-нормативна дейност“ и г-жа Росица Грудева в качеството си на неин директор.

СФСМВР призовава министъра на вътрешните работи във възможно ной-кратък срок да започне официални преговори с цел търсене на взаимно приемлив изход от създалата се ситуация.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: