Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
СИНПИ проведе дискусионен форум на тема "България – сигурност и демография"
Автор: Екип Ruse24.bg 20:24 / 22.06.2023Коментари (0)494
На 21 септември – Международния ден за мир, Стратегически институт за национални политики и идеи /СИНПИ/ ще проведе Международен форум, балканска конференция под наслов "Балкански апел за мир, сигурност и сътрудничество“. Това съобщи за "Фокус" д-р Калоян Паргов, председател на УС на СИНПИ.

"Идеята идва от днешната дискусия, тъй като беше призовано да има инициатива за мир, а не само да се говори за мир, във връзка и със сигурността и в Черно море. Тъй като една от тезите беше, че ако се стигне до край на украинския конфликт в най-скоро време, решението там е за демилитаризация на Украйна като някакво междинно решение, средно решение между воюващите страни, то по-скоро опасността е този конфликт с Русия да се прехвърли и в рамките на Черноморския регион. Това вече застрашава доста държави, които сме в този регион, една от които е България. А Балканите са винаги едно тлеещо буре с барут в последните повече от 100 години", смята Паргов.

"Очакваме участие от неправителствени организация от всички балкански държави и някои черноморски, с които в момента сме във връзка, за да ги осигурим. Това са Турция, Гърция, Северна Македония, Албания, Косово, Черна гора, Сърбия, защо не и Хърватска, Румъния и оттатък Черноморския регион, може би Грузия, Армения, Азербайджан. Идеята е да бъде излъчена и тази конференция да завърши с едно общо комюнике, с призив за мир и за намаляване на напрежението в региона около нас. Той ще бъде към институциите на всички държави, които те представляват, включително и на нашата държава. Очакваме и някои от институциите да поемат патронажа. Да видим коя ще се осмели да го направи. Дотогава има още време. Това е и мисията на СИНПИ, която вече направи една година на 6 юни, откакто беше създадена. Идеята не е да претендираме за авторство на теми, проблеми и идеи, които поставяме – дали сме първи или втори, а по-скоро да задаваме тона и да предизвикваме дебат в държавата и размисъл", добави Калоян Паргов.

Още снимки от събитието, вижте в галерията. 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: