Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Сандов: Бащата на Кирил Петков е изразявал гражданска позиция за АМ "Струма", няма шуробаджанащина
Автор: Екип Ruse24.bg 10:02 / 13.06.2022Коментари (2)436
©
"Докато няма решение на Народното събрание, аз ще продължавам да действам по начина, по който са ни избрали, с коалиционното споразумение." Това каза пред БНР вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов за трусовете в управляващата коалиция и възможните варианти за управление занапред - правителство на малцинството или програмен кабинет. България вече губи пари от Европа, изтъкна вицепремиерът и даде пример с липсата на решение за енергийния преход във въглищните региони.

"Ние вече губим пари от Фонда за справедлив преход, поне половината за тази година, а те са над 150 милиона. Вече губим пари от липсата на начало на Плана за възстановяване и устойчивост. Ако това се забави, тези средства, които биха идвали по тези две направления, са всъщност милиарди и това са пари, които ще бъдат пропуснати за българската икономика и българските граждани."

През годините са развивани грешни политики за разчистването на речните корита, подчерта Сандов след поройните дъждове през уикенда.

"Корекцията на реките често пъти води до наводнения, въпреки че се прави за превенция от наводнения. Реките сами правят своите речни корита в зависимост от самия речен оток, те се изменят във времето. Човекът, в опит да нагоди своята дейност, понякога ги изправя, слага стени…"

Няма пари за превенция от наводнения, обикновено тези пари се отпускат за последствията, заяви екоминистърът.

По казуса с Кресненското дефиле и трасето на АМ "Струма" в района и изразеното мнение от бившия министър на регионалното развитие Николай Нанков за намеса на бащата на премиера, министърът на околната среда и водите коментира:

"Бащата на Кирил Петков няма никакво касателство, ако говорим за официални действия, официални решения и участие на лица по официален ред в този процес. Нито е част от проектанта, нито е част от изпълнението, нито е част от някоя от институциите, които вземат решения по този въпрос. Това е абсолютна спекулация. Това, което е правил бащата на Кирил Петков, е, че е изразявал своята гражданска позиция по тази тема. За никаква шуробаджанащина не може да става въпрос и за никакво официално участие на бащата на Кирил Петков в този процес."

Днес МОСВ ще представи отчет за свършеното през шестте месеца от началото на мандата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
пе*ал си , сандофъ,също като СОПОЛИВИЯ пе*алски ТРОЛ,писал ми минус!Да го духаш,пе*алски трол,скоро ще го духаш на Борисов!
-2
 
 
сандюфъ,млъкни,*зелено лайно* с педераска окраска!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: