Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Сделка-рекорд: 60 000 евро за гараж в центъра на столицата
Автор: Екип Ruse24.bg 13:35 / 21.02.2022Коментари (0)473
©
Сделка на рекордната цена от 60 000 евро за гараж в центъра на София е извършена у нас през декември, обяви пред БНТ заместник-председателят на Национално сдружение "Недвижими имоти" Александър Бочев. Той коментира заедно с кредитния консултант Тихомир Тошев растящите цени на имотите в големите градове у нас.

Двамата се обединиха около тезата, че все още не можем да говорим за имотен балон. Според тях цените вече започват да достигат пиковите си нива и вероятно ще се задържат като плато през следващите години, тъй като търсенето на пазара е много по-голямо от предлагането.

В момента, в който купувачите намалеят обаче, ще започне и спад в цените. За изминалата година имотите у нас са поскъпнали средно с 10%, в София - с 15%. Увеличеното търсене се обяснява с факта, че депозитите в банките са с нулеви лихви и хората предпочитат да инвестират, опасявайки се от обезценяване на спестяванията им.

Ниските лихви по кредитите също спомагат процеса, като очакванията са те да се задържат на това ниво и тази година, след което да започнат да се покачват.

Хората, които в момента теглят кредит, са защитени от рязко нарастване на лихвата им, защото след спукването на имотния балон през 2008 г. всички държави в ЕС са ограничили инициативата на банките сами да вдигат лихвите на вече изтеглените кредити.

Всички се образуват от прозрачен пазарен индекс плюс твърда надбавка, което значи, че покачването би било плавно и това не трябва да тревожи хората, заяви кредитният консултант Тихомир Тошев.

Според него е разумно да инвестираме в имот сега, ако разполагаме със спестени минимум 10 - 15% от стойността на имота и можем да разчитаме на стабилни доходи, които да покрият дългосрочна кредитна вноска.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: