Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Секретарката на Васил Божков се оказа племенница на Аня Пенчева, поръчвала му проститутки
Автор: Екип Ruse24.bg 15:44 / 06.03.2020Коментари (0)1111
©
Бившата секретарка на Васил Божков - Йоана Чолакова, арестувана като член на престъпната му група, е племенница на актрисата Аня Пенчева. Майката на Йоана е Валентина Пенчева-Чолакова, сестра на известната актриса. Валя работи като одитор в различни държавни институции. През 2007 г. заедно със своя колежка от Министерството на земеделието се оплакват от сексуален и психически тормоз на работното място.

"Сестра ми ме накара да стана актриса! Щях да запиша медицина", казва самата Аня Пенчева за сестра си Валентина.

Във връзка с проблемите на племенницата й с правосъдието репортер на "България Днес" потърси за коментар Аня Пенчева, но тя отвърна, че е на репетиция и не отговори на обажданията. 

Папараците на вестника откриха снимки на шармантната Йоана от посещенията й на мачовете на футболния "Левски", където е административен директор. Служители от щаба на "сините" разкриват, че 39-годишната шефка подписвала всички документи на тима, включително и финансови договори и заплати.

"Йоана е човекът на Божков в клуба и следи за всичко. Тя коли и беси", казват за нея доскорошните й колеги. Те отбелязват, че шефката поддържа външния си вид на ниво и по никакъв начин не си личи, че скоро ще навърши 40 години.

Красотата не помогна на атрактивната дама пред Темида, за да излезе на свобода. В сряда късно вечерта спецсъдът я оставя в ареста. На 22 февруари разследващите привикват Чолакова и я разпитват като свидетел. Няколко дни по-късно, на 27 февруари, се сдобива с обвинение за участие в престъпната група.

Според прокуратурата от 2014 г. Йоана Чолакова е била началник на кабинета на Божков, а от януари 2019 г. до януари 2020 г. е била осигурявана от "Нове интернал", което е еднолична собственост на Васил Божков. Освен това е била в Надзорния съвет на "Холдинг Пътища", който работеше по инфраструктурно строителство с договори от обществени поръчки.

Срещу красивата Йоана са показанията на Цветомир Найденов, доскорошен съдружник на Божков в различни фирми и дружества. Той проговаря за участието на екссекретарката в групата и твърди, че е организирала контактите на Божков. Показанията му вече заковаха съпругата на Божков - Елена Динева, която също е зад решетките, както и други уличени в престъпни афери.

"За първи път днес чух, че съм била в Управителния съвет на "Нове холдинг". Имам две висши образования, носих кафета, папки. Реших, че не съм напреднала достатъчно в кариерата, и сама напуснах преди година. Не разбирам нищо от хазарт. Нямам абсолютно никаква представа защо съм тук в момента", коментира Йоана пред съда.

Заради неудовлетворението от развитието на кариерата си тя дори посещавала психолог. Изтъква, че до момента е съдействала на разследващите и не е правила опити да се укрива.

Думите й не трогват магистратите. Според тях има опасност Чолакова да извърши престъпление, ако е на свобода. За този извод съдът се обоснова с показанията на Найденов, който сочи конкретни имена и прякори на хора, свързани с иманярство, търговия с културно-исторически ценности и сводничество. Посочените хора все още нямат обвинения и разследването срещу тях продължава. Затова Темида смята, че ако задържаната се озове на свобода, може да се свърже с тях, да помогне за укриването им или да попречи на разследването.

Малко след Йоана пред спецмагистратите се изправи и синът на хазартния бос - Антон Божков. Той е обвинен в пране на пари, но според защитата му от обвинението не става ясно каква е ролята му за финансовите машинации и каква сума е изпрана. Наследникът на бизнесмена, установен в ОАЕ, е пуснат срещу 1 милион лева гаранция. Божков-младши разбира, че има забрана за напускане на страната на 17 февруари, когато отива да си извади експресно международен паспорт. Решенията за мерките на Чолакова и Божков не са окончателни.

Ивайло Караньотов, съпруг на Аня Пенчева: Няма нищо лошо, ако му е поръчвала проститутки

- Г-н Караньотов, търся ви за коментар, след като съпругата ви не вдига телефона си. Повод е наша информация, че арестуваната секретарка на Васил Божков Йоана Чолакова е племенница на съпругата ви Аня Пенчева. Вярно ли е това?

- Напълно вярно. Какво повече да ви кажа.

- Имате ли повече информация за какво точно е обвинена Йоана? Тя има ли някаква връзка с бизнеса на Божков, за да е замесена в извършените от него престъпления?

- Обвинена е, защото е секретарка на Васил Божков. Доколкото знам, наистина дълги години му беше лична секретарка и се занимаваше с носене на кафе и вода. Наскоро я прати в "Левски", защото е изключително точна и честна и самият Божков й имаше огромно доверие, за да не се краде. Доколкото знам, двамата са от дълги години заедно, но тя не е споделяла много за работата си. Информацията за нейния арест ни изненада изключително неприятно. Още повече като научаваме фактите. Свидетел срещу нея е само шефът на "Ефбет". При положение че той е лично заинтересован да се вкарват в ареста всички близки хора на Божков.

- Все пак обвиненията срещу нея са сериозни. Според прокуратурата Йоана Чолакова е поддържала връзки със сводници и иманяри.

- Вие като си поръчвате проститутка, нали поддържате контакти със сводник. Какво нередно или престъпно има в това? Това, че примерно е звъняла на сводници да поръчва проститутки за шефа си, престъпление ли е? Ако да, направо да й дават доживотен затвор. За подобни действия никой съд не може да я осъди, а да я задържат в ареста, за какво въобще говорим. Каква е тази правова държава. Това е сталинизъм по време на демокрация.

Екстрадиция и за боса на "Левски“

Екстрадицията и на мажоритарния акционер във ФК "Левски" Георги Попов от Дубай е поискала прокуратурата, съобщи правосъдният министър Данаил Кирилов. Той вече получил информация от дипломатическата ни мисия в Абу Даби, че документите за екстрадицията на Попов и Васил Божков са постъпили в тамошното правосъдно министерство.

Мажоритарният акционер във ФК "Левски" и собственикът на "Нове холдинг" бяха задържани заедно в Абу Даби. Изпратени са всички документи и очакваме реакция от властите в ОАЕ, каза министър Кирилов.

Още по темата: общо новини по темата: 243
30.01.2024 »
23.01.2024 »
23.01.2024 »
22.01.2024 »
22.01.2024 »
21.01.2024 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: